Noua generație Ford Kuga debutează în premieră cu 3 versiuni hibride

Ford prezintă în premieră mondială noua generație Kuga – crossover-ul american debutează cu 3 versiuni cu propulsie hibridă.
Noul Ford Kuga, precum și anterior, are un substrat tehnic apropiat de noua generație Focus – crossover-ul împarte cu hatchback-ul platforma tehnică și dispune de o siluetă mai dinamică, comparativ cu predecesorul. Lungimea totală a fost mărită cu 89 mm până la 4613 mm, iar ampatamentul constituie acum 2710 mm, cu 20 mm mai mult decât anterior, iar de spațiul adițional vor beneficia cei de la bord.
Interiorul Kuga este aproape identic noului Focus, cu mici excepții, precum forma panourilor portierelor și forma scaunelor. Pasagerii spate se vor bucura de spațiu adițional grație ampatamentului mărit, iar bancheta spate poate fi acum ajustată. Kuga se mai distinge de Focus prin cadranele de bord digitale cu un ecran de 12.3 inch. Sistemul multimedia Sync 3 este prezentat de un ecran de 8 inch, iar în versiunile de top este disponibil sistemul audio performant B&O cu 10 difuzoare. Pe lângă aceasta, lista opționalelor include un head-up display și sistem Wi-Fi hotspot pentru 10 gadget-uri.
În premieră nu doar pentru noua generație a crossover-ului, dar și pentru întreaga gamă Ford, Kuga va fi disponibil din start cu 3 versiuni hibride. Versiunea incipientă, mild-hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid este dotat cu un generator-starter de 48V și o baterie de dimensiuni mici, care va spori eficiența, dar nu oferă autonomie în regim 100% electric. Versiunea respectivă are sub capotă unitatea turbodiesel 2.0 EcoBlue cu o putere totală de 150 CP. Consumul mediu de combustibil indicat de această versiune constituie 5.0 litri.
Cea de-a doua versiune, Kuga Hybrid, include benzinarul aspirat natural de 2.5 litri cu ciclu Atkinson, combinat cu un motor electric. Puterea dezvoltată în tandem constituie 225 CP, iar consumul mediu nu va depăși 5.6 litri.

Versiunea de top Kuga Plug-in Hybrid dispune de aceleași componente tehnice, dar vine cu o baterie mai mare, de 14.4 kWh, ce poate garanta o autonomie în regim 100% electric de până la 50 km. Consumul mediu de combustibil indicat de crossover-ul hibrid de top este de doar 1.2 litri.
Nu vor lipsi nici versiuni dotate doar cu motoare cu ardere internă. Astfel, lista motorizărilor include unitatea turboaspirată cu 3 cilindri 1.5 Ecoboost cu sistem de injecție combinat, disponibilă în două variante de putere – de 120 sau 150 CP. Adepții propulsoarelor pe motorină vor alege între unitățile 1.5 EcoBlue, cu 120 CP la activ, și 2.0 EcoBlue, cu 190 CP la activ. Ambele motoare turbodiesel sunt cu 4 cilindri. Standard pentru versiunile dotate doar cu propulsoare cu ardere internă este prevăzută cutia manuală cu 6 trepte, iar pentru versiunile diesel va fi disponibilă cutia automată cu 8 rapoarte și doar cea de top pe motorină și cele hibride pot avea tracțiune integrală.
Vânzările noului Ford Kuga în Europa vor demara în vara acestui an. Prețul de start va constitui circa 26 mii euro. Pentru prima dată Kuga va fi disponibil în versiuni ST-Line, cu accente sportive, și Vignale, cu dotări de top, habitaclu tapisat cu piele și jante din aliaj de 20 țoli. Sistemul Co-Pilot360 este prevăzut standard pentru toate versiunile și include un cruise-control adaptiv, sistem de frânare automatizată de urgență cu detectarea pietonilor, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe, sistem de menținere a benzii de rulare și faruri adaptive.
0
2,236
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!