Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Opel pensionează concomitent trei modele din gamă! Aflați motivul

23 Aprilie 2019 - 11:26
Redacţia PiataAuto.md
Opel a pus în aplicare planul de revizuire a propriei game de modele, anunțate în toamna anului trecut: constructorul german, ajuns sub controlul francezilor de la PSA, urmează să pensioneze toate modelele dezvoltate în comun cu General Motors, iar în locul acestora vor fi lansate modele noi, dezvoltate pe baza tehnologiilor franceze. Nu toate modelele din gama actuală Opel, însă, se vor alege cu un succesor.
Primele în "lista de pensionare" a celor de la Opel au fost modelele Adam și Karl – hatchback-urile compacte și-au încheiat cariera la finalul lunii martie curent. Amintim că subcompacta urbană Opel Adam are la bază platforma tehnică a hatchback-ului Corsa, însă, în ciuda prețului mai accesibil, modelul nu indică nici pe departe succesul înregistrat de corsa – 42 mii unități Adam versus 216 mii unități Corsa comercializate în 2018 în Europa. Astfel, Adam nu va dispune de un succesor și-și încheie cariera la doar o singură generație produsă.
Cel de-al doilea model, care va rămâne fără un succesor, este modelul Karl. Hatchback-ul compact a fost dezvoltat pe baza Chevrolet Spark și ia preluat locul pe piața europeană, însă cererea pentru modelul respectiv a fost de asemenea, relativ scăzută – doar 48 mii unități au fost comercializate în Europa. Totodată, un model identic va fi mai departe produs și comercializat în Vietnam – cei de la Chevrolet au vândut companiei VinFast drepturile pentru producția și comercializarea modelului respectiv cu denumirea VinFast Fadil.
Acum din lista de modele a fost eliminat modelul Opel Mokka X, versiunea facelift a crossover-ului compact Mokka. Comparativ cu cele două hatchback-uri compacte, crossover-ul a reușit să înregistreze un rezultat mai bun pe piață: pe parcursul anului 2017 au fost comercializate 170 mii unități Mokka, iar pe parcursul anului trecut pentru Mokka X au optat 120 mii cumpărători europeni, iar pentru a face față cererii modelul a fost produs la două uzine concomitent, din Spania și Coreea de Sud. Astfel, Mokka X este și unicul automobil din acest trio, care se va alege cu un succesor, noua generație urmând să fie prezentată până la finalul acestui an, sau în prima jumătate a anului viitor. Noul Mokka X va avea la bază platforma și substratul tehnic a crossover-ului Peugeot 2008, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, noul crossover german va avea doar tracțiune pe puntea față.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter