Premieră: Aston Martin DBS Superleggera Volante - cea mai dinamică decapotabilă britanică

Cel mai rapid Aston Martin cu motor situat în față poate fi achiziționat acum și cu plafon textil: britanicii prezintă în premieră noul DBS Superleggera Volante, cea mai dinamică decapotabilă din gamă.
Acoperișul textil pliabil poate fi acționat în doar 16 secunde, fie prin accesarea butonului din habitaclu, fie prin butonul dedicat pe cheie. Pentru un coeficient aerodinamic mai bun, britanicii au introdus modificări ample la nivel de caroserie pentru noul Volante, astfel încât acesta se distinge de coupe-urile similare prin incizii de aer mai mari în aripile față, dar și forma barei de protecție spate cu difuzor integrat. Astfel, la viteze maxime decapotabila generează o forță de apăsare de 177 kg, doar cu 3 kg mai puțin decât în cazul coupe-ului DBS Superleggera.
La nivel de substrat tehnic decapotabila este identică coupe-ului, fiind propulsată de aceeași unitate biturbo V12 de 5.2 litri, capabilă să livreze 725 CP și 900 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată ZF cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate, ce include și un diferențial autoblocabil. Sistemul de frânare cu discuri carbon ceramice este inclus în variantele incipiente.
Chiar și așa, din cauza greutății sporite cu 170 kg, până la 1,863 kg, timpul de accelerație până la 100 km/h a fost mărit până la 3.6 secunde, sau cu 0.2 secunde mai mult decât în cazul coupe-ului. Viteza maximă este, însă, identică pentru ambele versiuni de caroserie – 340 km/h. Astfel, noul DBS Superleggera Volante este cea mai rapidă decapotabilă de serie, creată de Aston Martin.

Startul vânzărilor este preconizat pentru toamna acestui an. Decapotabila are un preț de pornire de 296 mii euro în Germania.
0
275
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!