Premieră: Hennessey a creat cel mai puternic Corvette cu peste 1,200 CP!

Atelierul Hennessey prezintă noul set de modificări pentru supercar-ul Chevrolet Corvette, ce a primit denumirea HPE1200. Acesta este cel mai puternic Corvette creat de specialiștii atelierului american de tuning, ce depășește recordmanul anterior HPE1000.
Pentru atingerea unui nou rezultat impunător de putere, tunerii americani au înlocuit compresorul oferit standard pentru Corvette ZR1, au modificat blocul de cilindri și au dotat motorul cu o nouă unitate de control. Pachetul de tuning este disponibil pentru ambele versiuni Corvette ZR1, fie cea dotată cu cutia manuală cu 7 trepte, fie cea dotată cu cutia automată cu 8 rapoarte, însă în cazul celei din urmă tunerii vor introduce modificări și la nivel de cutie, pentru ca aceasta să poată face față cuplului monstruos.
În urma modificărilor, unitatea V8 de 6.2 litri LT5 dezvoltă 1,216 CP și 1,445 Nm (765 CP și 969 Nm standard). Puterea maximă este atinsă doar cu utilizarea combustibilului special de curse, pe când alimentat cu benzină obișnuită coupe-ul este capabil să livreze "doar" 1,115 CP. Americanii nu au dezvăluit date despre timpul de accelerație și viteza maximă indicată de noul coupe HPE1200, însă putem estima că prima sută de kilometri poate fi atinsă în circa 2.0 secunde, astfel încât coupe-ul anterior, HPE1000, cu 1,014 CP la activ execută acest exercițiu în doar 2.3 secunde, pe când distanța de 1/4 mile este cucerită în 9.4 secunde. Viteza maximă este de aproape 400 km/h.
Hennessey nu au dezvăluit prețul modificărilor oferite, însă presa occidentală estimează un preț de circa 200 mii dolari pentru coupe-ul Corvette ZR1 achiziționat standard și modificările introduse de Hennessey, deci un preț de circa 10 ori mai mic decât putea fi achiziționat Bugatti Veyron Super Sport, cu W16 de 8.0 litri sub capotă, ce indică performanțe apropiate, precum cei 1,200 CP și 1,500 Nm și timpul de accelerație de 2.5 secunde până la 100 km/h. O ofertă atractivă, nu?
0
1,976
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!