Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Hyundai prezintă noul Venue, cel mai compact și accesibil crossover din gamă

18 Aprilie 2019 - 16:06
Redacţia PiataAuto.md
Hyundai prezintă în premieră mondială cel mai compact și accesibil crossover din gamă – noul Venue. Modelul debutează concomitent în SUA și India – piețele principale pentru noul model, însă ulterior acesta își va face apariția și în alte țări. Potrivit celor de la Hyundai, noul Venue vine să diversifice oferta companiei sud-coreene în segmentul automobilelor compacte accesibile, acesta urmând să aibă un preț foarte apropiat de cel al sedanului Accent (comercializat în Rusia cu denumirea Solaris și în India cu denumirea Verna).
Crossover-ul Venue debutează concomitent cu două versiuni, una destinată pieței din SUA, și cealaltă destinată pieței din India. Deși ambele variante dispun de un design similar și caracteristici tehnice apropiate, acestea au și câteva diferențe fundamentale, precum unitățile de propulsie, nivelele de echipare, chiar și la capitolul dimensiuni. Noi, însă, ne vom axa pe versiunea americană, or standardele de siguranță activă și pasivă dar și limitele legale de emisii sunt foarte apropiate pe piețele din SUA și Europa, iar astfel modelul comercializat pe Bătrânul Continent va fi similar crossover-ului american, cu mici actualizări.
Partea frontală a noului Venue este puternic inspirată de la modelele mai mari din gama Hyundai, Kona și Santa Fe. Totodată, posteriorul noului crossover este absolut original și se distinge mult de modelele existente, având careva asemănări cu modelele compacte Volkswagen. Partea curioasă este că cu câteva zile mai devreme cu un design și dimensiuni similare în China a debutat noua generație Hyundai ix25, care va sta la baza noii generații Creta – crossover-ul compact comercializat și în țara noastră.
Planșa de bord are un aspect general familiar noilor modele Hyundai, dar vine cu mici actualizări estetice și funcționale. Consola centrală este dominată de ecranul sistemului multimedia, în formă de tabletă, cu o diagonală de 8 inch, iar mai jos sunt amplasate comenzile sistemului de climatizare, cu butoane rotative cu ecrane integrate.
Sistemul multimedia oferă întreg setul de conexiuni moderne, precum Apple CarPlay și Android Auto, iar prin intermediul aplicațiilor Amazon Alexa și Google Assistant proprietarul poate accesa anumite funcții de la bordul crossover-ului prin intermediul smartphone-ului la distanță, precum sistemul de climatizare sau chiar să pornească motorul. Standard este inclus întreg sistemul de siguranță activă obligatorie, precum cel de frânare automatizată de urgență, de menținere a benzii de circulație și de monitorizare a unghiurilor oarbe.
Inițial Venue va fi disponibil în SUA cu unitatea pe benzină SmartStream de 1.6 litri, cuplată la cutia manuală cu 6 trepte sau, opțional, la cutia automată cu variație continuă SmartStream IVT. Sud-coreenii coreenii nu au dezvăluit, însă, performanțele motorului. Venue va fi oferit doar cu tracțiune pe puntea față, iar pentru micile aventuri în afara drumurilor asfaltate sunt rezervate câteva setări arhaice pentru sistemul de stabilizare și control.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (40 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter