Premieră: Toyota C-HR primește o versiune 100% electrică, gata de producție pentru anul viitor

Toyota prezintă la Shanghai noua versiune 100% electrică a crossover-ului compact C-HR / Izoa (cel de-al doilea model este identic crossover-ului cunoscut în Europa, însă este comercializat în China). Noul C-HR a fost dezvăluit în versiunea de serie, gata de producție și lansare pe piață. Primele unități C-HR EV vor fi livrate clienților în prima jumătate a anului viitor.
Versiunea electrică dispune de mai multe elemente exterioare și interioare distinctive, comparativ cu versiunile dotate cu motor cu combustie internă sau hibride, precum bara de protecție față restilizată, dar și inscripțiile "Electric" de pe aripile față și hayon. La interior crossover-ul compact dispune de cadrane de bord digitale cu afișaje caracteristice pentru un vehicul electric, iar pe tunelul central se regăsește un nou levier "al cutiei de viteze", pentru selectarea direcției de mers.
Noul C-HR EV ar putea deveni un adevărat bestseller în gama de electromobile Toyota, astfel încât anterior niponii au avut doar serii limitate de electromobile, comercializate pe anumite piețe într-un număr anumit de exemplare. Noua platformă TNGA, care stă la baza C-HR, dar și noilor modele precum Prius și construite pe platforma respectivă, iar niponii au anunțat intenția de a lansa circa 10 modele electrice în următorii ani.
Constructorul nu a dezvăluit detalii despre substratul tehnic al noului C-HR EV, însă din imaginile video putem vedea că motorul electric, ce pune în mișcare doar roțile punții față, s-a amplasat sub capotă, în locul motorului cu combustie internă. Nu se cunoaște capacitatea bateriei, însă aceasta a fost poziționată în podeaua crossover-ului între cele două rânduri de scaune.
Noul C-HR Electric va debuta în premieră publică pe piața europeană la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an și, cel mai probabil, atunci niponii vor veni cu detalii despre substratul tehnic.
0
2,371
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!