Premieră: modelele de performanță Audi S4 Sedan și Audi S4 Avant primesc o nouă motorizare diesel

Audi prezintă în premieră actualizările tehnice pentru sedanul și break-ul S4: modelul compact de performanță primește noua unitate turbodiesel, precum și modelele S5, S6 și S7, prezentate anterior. Deși toate versiunile actualizate au fost prezentate timp de câteva săptămâni la câteva zile distanță, toate acestea au primit o aceeași unitate turbodiesel sub capotă, și anume motorul V6 3.0 TDI.
Precum și în cazul modelelor prezentate anterior, unitatea turbodiesel, montată sub capotele noilor Audi S4 Sedan și Audi S4 Avant, livrează 347 CP și 700 Nm. Motorul termic este acompaniat de un compresor electric, pus în funcțiune la turații de până la 1,650 rpm, menit să minimizeze efectul turbolagului. Ulterior este pus în funcțiune turbocompresorul. Pe lângă aceasta, motorizarea are inclus un generator-starter, activ în primele clipe de accelerație, ce poate porni rapid și să oprească motorul în timpul frânării la viteze mai mici de 22 km/h. Motorul electric oferă un surplus de 11 CP și 60 Nm în primele secunde de accelerație.
Cutia automată cu 8 rapoarte nu a suferit modificări, precum și sistemul de tracțiune integrală permanentă quattro. Diferențialul central transmite cuplul în mod standard în proporție de 40:60 în favoarea punții spate și, în dependență de situație, poate livra până la 70% din cuplu pe puntea față sau până la 85% pe puntea spate. Diferențialul activ pentru puntea spate este disponibil opțional.
Noul Audi S4 Sedan accelerează până la 100 km/h în 4.8 secunde, sau cu 0.1 secunde mai lent, decât predecesorul, dotat cu benzinarul 3.0 TFSI, ce livra 354 CP și 500 Nm. Acest fapt se datorează greutății mai mari cu circa 150 kg, cauzate de unitatea turbodiesel de sub capotă și asistenții săi electrici. În același timp, break-ul S4 Avant indică același timp de accelerație, precum și predecesorul, de 4.9 secunde. Viteza maximă este limitată, tradițional, la 250 km/h.
0
535
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!