Premieră mondială: Lexus LM este primul monovolum premium nipon

În cadrul Salonului Auto de la Shanghai Lexus a prezentat în premieră mondială primul monovolum din gama sa – noul LM. Cu denumirea respectivă noul monovolum va fi livrat exclusiv pe piața chineză, însă modelul va putea fi achiziționat pe mai multe piețe din Asia, pe când în Europa și SUA, cel mai probabil, noul model nu va fi disponibil.
Noul Lexus LM a preluat substratul tehnic a monovolumului Toyota Alphard – modelele au dimensiuni similare, însă cel comercializat cu sigla Lexus promite un nivel superior de confort la bord. Noul monovolum are un design exterior restilizat în conformitate cu limbajul stilistic Lexus, cu un calandru impunător și muchii ascuțite. Posteriorul este dominat de blocurile optice masive unite cu un element LED orizontal.
Monovolumul Lexus este dedicat pasagerilor "banchetei" din spate, care este separată acum de spațiul rezervat pentru șofer și pasager față printr-un panou static, ce dispune de o sticlă cu transparență reglabilă și un ecran de 26 inch pentru sistemul multimedia. Plăcerea acustică la bord va fi asigurată de sistemul audio performant, reprezentat de 19 difuzoare.
Cei din spate vor dispune de două scaune separate cu multiple reglaje, încălzire, ventilare și diverse funcții de masaj. Scaunele sunt separate de o cotieră masivă cu comenzi tactile pentru sistemul multimedia integrate. Tot la dispoziția celor din spate va fi pus un compartiment frigorific cu un volum de 14 litri. Opțional noul Lexus LM poate fi dotat cu 7 locuri.
Noul monovolum a preluat în întregime substratul tehnic de la Toyota Alphard. Versiunea LM350 are la bază benzinarul aspirat natural V6 de 3.5 litri, ce livrează 301 CP, pe când cea de-a doua, LM300h, este una hibridă, ce combină benzinarul aspirat natural de 2.5 litri cu un motor electric, ce livrează în tandem 197 CP. Standard cuplul este transmis pe puntea față, însă opțional clienții vor putea opta pentru un sistem de tracțiune integrală, disponibil pentru ambele motorizări.
0
597
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!