Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: noua generație Toyota Highlander debutează la New-York

17 Aprilie 2019 - 11:58
Redacţia PiataAuto.md
Toyota prezintă în premieră noua generație Highlander. Publicul va face cunoștință cu noul SUV la Salonul Auto de la New-York, iar între timp niponii au publicat primele poze și informații oficiale. Noul Highlander are la bază platforma TNGA-K, ce promite senzații mai tari din condus, dar și oferă un spațiu mai generos la bord.
Noul Highlander este cu 60 mm mai lung decât predecesorul, și măsoară în lungime 4,950 mm, iar de spațiul adițional se vor bucura pasagerii celor două rânduri de scaune de la posterior. Pentru prima dată SUV-ul nipon poate adăposti la bord până la 8 persoane – standard cel de-al treilea rând de scaune prevede locuri pentru 3 persoane, pe când pe cel de-al doilea rând pot fi situate două scaune separate, sau o banchetă pentru 3 pasageri. Portbagajul are un volum de 456 litri, iar rabatarea celui de-al treilea rând de scaune va oferi un volum de 1,198 litri pentru depozitarea bagajelor.
Noul Highlander are la bază platforma TNGA-K, comună cu noua generație Camry, ceea ce înseamnă că noul SUV va fi capabil să ofere senzații mai tari șoferului. Niponii au rigidizat caroseria și promit o izolare fonică mai bună la interior.

Lista motorizărilor, însă, nu a suferit o revoluție. Vechea unitate pe benzină V6, aspirată natural, de 3.5 litri, oferită cu generația precedentă, va fi disponibilă și cu noul Highlander. Propulsorul livrează 299 CP și 357 Nm cuplu maxim transmis, prin intermediul cutiei automate de viteze cu 8 rapoarte pe puntea față. Sistemul de tracțiune integrală este oferit doar opțional, precum și anterior. Totodată, Highlander a preluat de la noul RAV4 sistemul intelectual de transmisie integrală Dynamic Torque Vectoring AWD (pentru versiunile de top), iar la dispoziția șoferului este pus sistemul electronic Multi-Terrain Select, cu mai multe regimuri de condus, selectate în dependență de calitatea drumului.
Noul Highlander debutează și cu o versiune cu propulsie hibridă, cunoscută după sedanul Camry. Sistemul combină benzinarul aspirat natural de 2.5 litri, cu 4 cilindri, și două motoare electrice. Puterea cumulativă constituie 243 CP. Niponii declară că noul SUV hibrid este cu până la 17% mai eficient, decât predecesorul, și indică un consum mediu în regim mixt de doar 6.9 litri. Precum și versiunea dotată doar cu propulsor termic, SUV-ul hibrid are standard tracțiune pe puntea față, cea integrală fiind oferită opțional, ce vine cu un motor electric adițional, amplasat pe puntea spate.
Noua generație Highlander va oferi o listă de dotări mai generoasă în versiunile incipiente – standard SUV-ul nipon are inclus un sistem de climatizare automat cu 3 zone, scaun pentru șofer ajustat electric, sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch, faruri LED și ansamblul de sisteme de siguranță Toyota Safety Sense 2.0, ce include un cruise-control adaptiv, sistem de frânare automată de urgență, sistem de menținere a benzii de circulație și de monitorizare a indicatoarelor rutiere. Versiunea de top "Platinum" include jante de 20 țoli (dimensiunea maximă a jantelor predecesorului a fost de 19 țoli), ecran imens pentru sistemul multimedia de 12.3 inch, sistem audio performant de 1,200W livrat, tradițional pentru Toyota, de JBL, camere de monitorizare a ambianței exterioare la 360 grade, oglindă retrovizoare digitală la interior, care poate afișa imaginile captate de camera de marșarier.
Lansarea pe piață a noului Toyota Highlander va avea loc în luna decembrie a acestui an – inițial va fi disponibilă doar versiunea pe benzină, cea hibridă urmând să fie lansată în luna februarie a anului viitor. Prima piață pentru Highlander va fi cea din SUA, iar ulterior SUV-ul își va face apariția și pe celelalte continente.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (13 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter