Premieră mondială: noul Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC

Mercedes-AMG prezintă în premieră mondială versiunea de performanță a coupe-ului cu 4 uși CLA 35 4MATIC. Modelul vine să diversifice oferta de modele de performanță din seria "A" a constructorului german, fiind primul model cu sigla "AMG" pentru noua generație CLA, unul entry-level, după care vor urma versiuni mai dinamice și mai performante.
Precum și în cazul versiunilor de performanță cu indexul "35" a hatcback-ului și sedanului A-Class, noul CLA 35 4MATIC are sub capotă unitatea turboaspirată pe benzină, M 260, cu 4 cilindri, capabilă să livreze 306 CP și 400 Nm cuplu maxim, transmis pe ambele punți prin intermediul cutiei robotizate cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj și sistemul de tracțiune integrală 4MATIC cu o distribuție în raport de 50:50.
Aparent, noul AMG CLA 35 4MATIC este și cel mai lent din noile versiuni de performanță compacte a germanilor, accelerând până la 100 km/h în 4.9 secunde, atunci când sedanul execută același exercițiu în 4.8 secunde, iar hatchback-ul are nevoie de 4.7 secunde pentru a atinge viteza respectivă. Viteza maximă este limitată la 250 km/h.
Chiar și la exterior noul CLA 35 4MATIC a beneficiat de modificări de design similare, comparativ cu versiunile standard, precum bara de protecție față cu incizii de aer impunătoare, grilă caracteristică modelelor cu sigla "AMG", bară de protecție spate cu difuzor integrat și două terminații pentru sistemul de evacuare. Hayonul este ornamentat cu un eleron static de dimensiuni mai mici, vopsit în culoarea caroseriei pe pozele oficiale, însă imaginile de teasing, publicate anterior, sugerează că eleronul ar putea fi vopsit într-o nuanță contrastantă, diferită de cea a caroseriei.
Aspectul exterior este finisat de jantele de 18 țoli, opțional fiind disponibile jantele de top de 19 inch. Astfel, având un substrat tehnic similar și chiar și elemente de design asemănătoare, noul Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC se va distinge cel mai mult de celelalte modele de performanță prin silueta dinamică de coupe cu 4 uși, iar multitudinea de modele oferite cu aceleași performanțe dar design diferit va bucura și fanii care-și doresc o doză mai mare de individualitate, dar își mai doresc un model cu adevărat performant.
Interiorul pune accent pe sportivitate, cu scaune și volan sport incluse standard. Noul sistem de infotainment MBUX este prevăzut pentru toate versiunile CLA 35 4MATIC, indiferent de preț și dotări opționale, iar plăcerea vizuală va fi asigurată de sistemul de iluminare ambientală decorativă cu 64 nuanțe disponibile.
Premiera publică a noului Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC va avea loc la Salonul Auto de la New-York la 16 aprilie curent. Startul vânzărilor este planificat pentru 29 aprilie în SUA, iar în Europa modelul va fi disponibil începând cu luna august a acestui an. Bineînțeles, ulterior modelul va putea fi admirat și la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie a acestui an.
0
1,805
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!