Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: noul Mercedes-Benz GLB! Acesta este micul Gelandewagen... doar parțial

15 Aprilie 2019 - 17:07
Redacţia PiataAuto.md
"Micuțul Gelandewagen" – așa a fost supranumit noul model Mercedes-Benz GLB cu mult timp înainte de premiera oficială. Potrivit informațiilor din interiorul companiei, noul crossover compact a fost gândit de germani drept o versiune mai mică a offroader-ului legendar. Ei bine, nu ne puteam aștepta ca acesta să fie construit pe cadru dur, însă ne-am pregătit pentru un design inspirat la maxim de la G-Class, însă nu a fost să fie. Să vedem, deci, cât de mult seamănă noul GLB cu legendarul G-Class.
Din start ar trebui să menționăm, că noul GLB a debutat în calitate de concept – versiunea de serie va fi prezentată mai târziu pe parcursul acestui an. Totodată, modelul prezentat în aceste zile în China este unul la maxim apropiat de viitorul SUV de serie. Din punct de vedere al designului exterior, noul model are prea puține tangențe cu legendarul Gelandewagen, prin forma blocurilor optice față și spate acesta fiind la maxim apropiat de SUV-ul mai mare Mercedes-Benz GLC.
Totodată, noul GLB are o siluetă mai pătrățoasă, iar unele elemente exterioare, forma barei de protecție față și hayonul au primit o doză de brutalitate, fiind, aparent, chiar inspirate de la G-Class. Totodată această literă "B" din denumire sugerează, că noul model este un B-Class în segmentul SUV-urilor, și astfel promite mai mult practicism la bord. Interiorul este preluat aproape în întregime de la noile modele compacte din gama Mercedes-Benz, cu mici diferențe distinctive unui concept.
La bord și-au făcut loc cele două ecrane de 10.25 inch (doar în versiunile de top), unul pentru planșa de bord digitală și celălalt pentru sistemul de infotainment MBUX. Cea mai mare curiozitate la bord, însă, în ciuda dimensiunilor compacte, este prezența celui de-al treilea rând de scaune.

Mercedes-Benz GLB are la bază platforma comună cu modelele A-Class și B-Class, și se va situa în gama constructorului din Stuttgart între SUV-urile GLA și GLC, acesta măsoară în lungime 4,634 mm, fiind cu 217 mm mai mare decât actualul GLA, și are un ampatament de 2,829 mm, ce promite spațiu suficient pentru 7 persoane la bord.
Sub capota noului GLB s-a situat unitatea pe benzină de 2.0 litri, cu 224 CP și 350 Nm la activ. Benzinarul turboaspirat se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte și dublu ambreiaj 8G-DCT, ce transmite cuplul pe ambele punți prin sistemul intelectual de tracțiune integrală 4MATIC. Iar aici vine o altă tangență cu offroader-ul Gelandewagen – noul concept are un sistem de tracțiune integrală full-time, pe când celelalte SUV-uri compacte din gama germanilor dispun de un sistem de tracțiune part-time.
Propulsorul de 2.0 litri, cu care a debutat conceptul, va fi inclus în lista motorizărilor SUV-ului de serie, acesta urmând să fie suplinită cu unitățile disponibile în prezent pentru A-Class și B-Class, inclusiv unitățile turbodiesel. Ulterior nu va lipsi nici versiunea Mercedes-AMG GLB 35.

Premiera versiunii de serie Mercedes-Benz GLB va avea loc, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an, iar până la finalul anului germanii vor da startul producției de serie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter