Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Proprietarii modelelor clasice Dodge își vor putea dota automobilele cu propulsor nou cu peste 1000 CP!

26 Aprilie 2019 - 17:19
Redacţia PiataAuto.md
Compania Mopar, ce face parte din grupul FIAT-Chrysler (FCA), lansează pe piață propulsorul Hellephant, dedicat deținătorilor de modele clasice Dodge, produse până în 1976. Benzinarul este capabil să livreze peste 1,000 de CP și Nm dar are și un preț exorbitant.
Pentru prima dată propulsorul a fost prezentat în toamna anului trecut la expoziția SEMA, benzinarul monstruos și-a făcut loc sub capota coupe-ului Dodge Charger, produs în 1968. Timp de câteva luni mai mulți proprietari de muscle-car-uri veritabile americane au manifestat interes pentru creația celor de la Mopar și, astfel, a fost luată decizia de a lansa producția de serie a motorului.
Hellephant a fost dezvoltat pe baza benzinarului Hemi V8 de 6.2 litri, însă are o cilindree mai mare, de 7.0 litri. În urma modificărilor propulsorul este capabil de 1,014 CP și 1,288 Nm. Creația celor de la Mopar are un preț de pornire în SUA de 29,995 dolari americani – contra acestei sume de bani în țara nord-americană poate fi achiziționat un Dodge Charger nou-nouț, însă, evident, în dotări incipiente. Prețul nu include și instalarea propulsorului, acesta va fi livrat clienților în "cutie", iar aceștia vor avea de ales un service specializat, capabil să instaleze motorul pe muscle-car-ul clasic.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter