Renault prezintă "poștașul" electric EZ-Flex: utilitara urbană ce va fi lansată pe drumurile publice

Renault prezintă utilitara electrică cu propulsie 100% electrică. Deși are un aspect futurist, van-ul utilitar este gata de producția de serie și va fi lansat de francezi pe drumurile publice în regim de teste.
Renault urmează să lanseze în următoarele săptămâni o serie de teste cu utilitara electrică EZ-Flex – monovolumul va fi angajat în servicii de livrare în câteva orașe europene. Noul model a derivat din conceptul EX-Pro, prezentat în toamna anului trecut la Salonul Auto de la Paris, EZ-Flex fiind gata de producția de serie, urmând să fie realizate ultimile teste.
Din start francezii vor lansa doar un număr limitat de EZ-Flex pentru teste în câteva orașe din Europa, însă ulterior acestea ar putea fi lansate într-o serie mai mare pentru livrările urbane de mărfuri. Totodată, Renault nu a dezvăluit toate detaliile despre noul monovolum, limitându-se doar la informația că acesta are un sistem de propulsie 100% electric, alimentat de la un set de baterii, capabil să-i asigure o autonomie de până la 150 km – mai mult decât suficient pentru un regim de lucru urban.
EZ-Flex este și destul de compact pentru serviciile de oraș, însă oferă suficient spațiu util de încărcare la interior: având o lungime de 3.86 metri, o lățime de 1.65 metri și o înălțime de 1.88 metri, monovolumul oferă un spațiu util de încărcare de circa 3 metri cubi. Habitaclul utilitarei este unul simplist și minimalist, materialele de aici fiind preluate de la automobilele de serie. Planșa de bord dispune de un ecran pentru afișajele cadranelor de bord și un ecran mai mare pentru sistemul multimedia, prin intermediul căruia șoferul poate accesa toate sistemele electromobilului, inclusiv cel de climatizare și audio.

Testele noului EZ-Flex vor dura 2 ani, timp în care Renault va livra 12 unități electrice în diferite orașe din Europa.
0
1,387
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!