Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sfârșit de epocă pentru Toyota: niponii pensionează sedanul legendar Mark X - modelul nu va avea un succesor

25 Aprilie 2019 - 10:14
Redacţia PiataAuto.md
Sfârșit de epocă pentru Toyota și industria auto niponă – în acest an sedanul Toyota Mark X va fi eliminat din gamă definitiv, fără a avea un succesor. Modelul va fi produs până la finalul acestui an, iar pentru fani niponii au pregătit versiunea de adio Final Edition.
Toyota Mark X și-a început istoria în 1968, când a fost lansat modelul Corona Mark II, care s-a situat în gama niponilor între modelele Crona și Crown. Pe alte piețe sedanul a fost cunoscut cu denumirea prescurtată Mark II, care a devenit standard și pentru sedanurile comercializate în Japonia din 1984, cu lansarea celei de-a cincea generație. Timp de mai multe generații, Mark II a fost produs în mai multe tipuri de caroserii, printre care caroseriile break și coupe. Cea de-a zecea generație, care și-a schimbat și denumirea în Mark X, a debutat pentru prima dată în 2004, iar sedanul curent, aflat la cea de-a unsprezecea generație, a fost lansat în 2009. Timp de 10 ani Mark X a suferit mai multe modernizări și actualizări la nivel estetic, iar pe lângă piața niponă, sedanul a fost exportat și în China, cu denumirea Toyota Reiz. Livrările modelului în China au fost oprite cu doi ani în urmă, iar 2019 este ultimul an de producție și pentru varianta niponă – Mark X nu va dispune de un succesor.
Motivul de bază pentru eliminarea Mark X din gamă este cererea extrem de joasă pentru sedanurile mari în Japonia, unde cumpărătorii preferă automobile compacte, cu propulsie hibridă, sau key-car-uri. Versiunea de adio, Final Edition, se va distinge de modelele standard prin calandrul de culoare neagră și jante cromate de 18 țoli. Habitaclul va primi tapiserie combinată din piele și Alcantara cu cusături contrastante de culoare roșie. Toate unitățile Mark X Final Edition vor fi oferite doar cu unitatea pe benzină V6, aspirată natural, de 2.5 litri, ce livrează 203 CP și se cuplează la cutia automată cu 6 rapoarte. Clienții vor putea alege între sistemul de tracțiune standard pe puntea spate și sistemul de tracțiune integrală. Prețul de pornire pentru Mark X Final Edition este de 31,200 dolari.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter