Skoda face istorie: din 1905 până în prezent cehii au produs 22 milioane automobile

Skoda marchează producția a 22 milioane automobile de-a lungul istoriei sale. Primul automobil ceh a fost produs încă în 1905, cu denumirea Laurin & Klement, care definește astăzi versiunile de top din gama Skoda.

Modelul jubiliar a fost produs la uzina cehilor din China, la întreprinderea comună SAIC Volkswagen. Acesta este un Skoda KODIAQ GT – primul SUV coupe din gama cehilor disponibil, deocamdată, doar pe piața din China. KODIAQ GT este oferit doar cu unitatea 2.0 TSI, în două versiuni de putere, cu 186 sau 220 CP la activ, cea de-a doua versiune fiind disponibilă opțional cu sistem de tracțiune integrală. Pentru ambele variante de putere este prevăzută cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte.
În prezent Skoda înregistrează succese deosebite pe majoritatea piețelor unde este prezentă – cu lansarea modelului KODIAQ, cehii au dat startul ofensivei în segmentul SUV-urilor, gama actuală fiind alcătuită din trei crossover-e, KODIAQ, KAROQ și KAMIQ (cel din urmă fiind oferit pe mai multe piețe, cu mici ajustări). Mai devreme a fost prezentat noua Skoda Scala, care să cucerească piața hatch-urilor compacte în Europa. Pe lângă acestea, cehii pregătesc lansarea mai multor versiuni hibride pentru modelele deja existente, și lansarea noilor modele 100% electrice în următorii ani.
0
1,468
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!