Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla Model 3 - lider pe piața din Norvegia în luna martie cu o cotă de 29% din totalul vânzărilor auto!

3 Aprilie 2019 - 16:01
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Model 3 a reușit o performanță incredibilă în luna martie a acestui an – în Norvegia sedanul electric american a cucerit o cotă de 29% din numărul total de automobile vândute în țara respectivă, și nu doar în rândul electromobilelor!

Norvegia este una dintre țările europene unde se înregistrează cea mai mare cerere pentru electromobile, cel puțin, în puncte procentuale raportate la totalul vânzărilor automobilelor noi. Astfel, în luna martie a acestui an 58.4% din toate automobilele comercializate în Norvegia au propulsie 100% electrică.
Odată lansat în Europa și, respectiv, în Norvegia, sedanul compact Tesla Model 3 a reușit performanța de a deveni unul dintre cele mai solicitate electromobile, iar un succes răsunător a fost stabilit chiar în luna martie a acestui an, în Norvegia fiind comercializate 5 315 electromobile Model 3, ceea ce constituie 29% din totalul vânzărilor auto de 18 375 automobile.

Tesla Model 3 este urmat în Norvegia de Volkswagen Golf, care însă a fost ales de doar 979 cumpărători, și Mitsubishi Outlander, pentru care au optat 859 persoane. De altfel, modelul american 3 este la fel de solicitat și în celelalte țări europene, reușind să devină cel mai vândut electromobil în Europa în luna februarie a acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter