Tesla lansează actualizări ample pentru Model S și Model X: electromobilele vor avea o autonomie mai mare

Deși Tesla și-a obișnuit clienții și fanii cu mici actualizări anuale pentru modelele sale, unele dintre care pot fi descărcate prin intermediul conexiunii internet chiar la bordul electromobilului deja achiziționat, de această dată americanii au pregătit o serie de actualizări ample pentru substratul tehnic a electromobilelor Model S și Model X. Un facelift pentru substratul tehnic, deci!
Cea mai importantă modificare ține de nivelul de autonomie oferit de cele două electromobile – americanii promit o creștere a autonomiei cu circa 10 – 12% pentru versiunile de top Long Range. În urma actualizărilor, Tesla Model S Long Range va putea parcurge până la 370 mile cu un singur plin, echivalentul a 596 km, pe când anterior sedanul de top putea parcurge până la 540 km. Iar asta pe când setul de baterii nu a fost supus unor modificări! Potrivit informațiilor distribuite de constructorul american, extinderea autonomiei se datorează economiei la greutatea automobilului – inginerii au înlocuit rulmenții roților și anvelopele standard pe unele noi cu o greutate scăzută. Versiunile cu tracțiune integrală dispun de un nou motor electric pe puntea față, preluat de la Tesla Model 3, cu o greutate proprie mai mică. Totodată, americanii nu au informat care este reducerea totală a greutății.
Tesla declară și un surplus de putere pentru Model S și Model X, fără a specifica, însă, cu cât au fost îmbunătățite performanțele. Suspensia a fost resetată, cea din față devenind mai elastică, pe când suspensia spate a devenit mai rigidă. Suspensia adaptivă analizează carosabilul în timp real, suprapunând datele captate cu informația furnizată de sistemul de navigare, pentru a stabili unghiul de înclinare a drumului și a asigura o precizie mai înaltă în viraje, mai ales cele abordate cu o viteză ceva mai mare.
Constructorul american a dat startul comenzilor pentru versiunile actualizate, iar producția acestora va începe din luna mai. Actualizările readuc în gamă și versiunile eliminate anterior, Standard Range, ce indică un preț de 78 mii dolari pentru Model S și, respectiv, 83 mii dolari pentru Model X. Astfel cei de la Tesla intenționează să sporească interesul pentru modelele mai mari din gamă, care a avut de suferit în urma apariției electromobilelor mai accesibile Model 3 și Model Y.
0
1,800
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!