Tesla raportează pierderi de sute de milioane dolari în primul trimestru al acestui an. Producția Tesla Semi a fost amânată

Tesla se confruntă cu noi dificultăți financiare: în primele trei luni ale acestui an americanii au înregistrat pierderi de 702 milioane dolari. Constructorul rămâne, însă, optimist, și declară că dificultățile sunt cauzate de startul exporturilor Model 3 și eliminarea subsidiilor de stat, iar în următoarele luni Tesla va deveni profitabilă.
Eliminarea subsidiilor de stat pentru achiziționarea electromobilelor a avut un impact extrem de negativ asupra vânzărilor Tesla – în primele luni ale acestui an vânzările au scăzut cu circa o treime, pe când vânzările modelelor mari Model S și Model X a este de 56%. Pentru a minimiza scăderea cererii, compania americană a fost nevoită să reducă prețurile pentru modelele sale din cont propriu, ce a dus la prăbușirea veniturilor totale de la 7.2 miliarde la 4.5 miliarde dolari, iar asta pe fundalul prognozelor pesimiste a analiștilor, ce preziceau venituri de circa 5.4 miliarde dolari pentru compania americană.
În situația dată, Tesla mizează pe propria uzină din China, care urmează să-și înceapă activitatea până la finalul acestui an. Potrivit estimărilor, startul producției în China va permite atingerea bornei de 500 mii electromobile produse anual. Tot la noua uzină va fi dat startul producției proaspătului crossover compact Model Y, care va fi urmat de Roadster și viitorul pick-up. În acest context, însă, americanii au amânat startul producției și, respectiv, vânzărilor pentru primul său camion electric, Tesla Semi.
0
1,985
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!