Toyota prezintă noile utilitare urbane ProAce City și ProAce City Verso, dezvoltate pe baza modelelor PSA
18 Aprilie 2019, 17:19
Toyota prezintă noile modele utilitare urbane ProAce City și ProAce City Verso, destinate pieței europene. Monovolumele au fost dezvoltate pe baza seriei de utilitare din cadrul PSA Peugeot Citroen, precum Peugeot Rifter/Partner, Citroen Berlingo și Opel/Vauxhall Combo. Aceasta este prima încercare a niponilor să se lanseze pe piața utilitarelor compacte
urbane în Europa, deși anteriorToyota a mai lansat monovolume utilitare cu PSA – în 2013 niponii lansau modelul ProAce, dezvoltat pe baza Peugeot Expert și Citroen Jumpy.

Noile ProAce City și ProAce City Verso vor fi produse la uzina PSA din Spania, pe aceeași linie de asamblare cu utilitarele franceze și germane.
Versiunile utilitare nipone se disting de cele franceze prin detalii minime, precum farurile, calandrul și, bineînțeles, siglele Toyota, celelalte piese și componente fiind preluate în întregime de la PSA – chiar și volanul de la interior este preluat de la Citroen Berlingo, având doar sigla atașată, pe când cadranele de bord sunt preluate de la Opel Combo.
Ambele monovolume sunt oferite cu două versiuni de ampatament, de 4,403 mm și 4,753 mm. Modelul Verso poate adăposti la bord până la 7 persoane, cel de-al treilea rând de scaune fiind oferit opțional pentru ambele variante de ampatament, pe când versiunea standard are la bord
doar 2 locuri și un compartiment mai mare destinat doar transportului de încărcături.

Lista motorizărilor a fost preluată în întregime de la modelele franceze, fără modificări, și include propulsoare
pe benzină și motorină cu puteri cuprinse între 75 și 130 CP, ce se cuplează standard la cutia manuală cu 6 trepte, opțional fiind oferită cutia automată cu 8 rapoarte. Niponii nu au specificat, însă, dacă modelele ProAce vor dispune de versiuni cu tracțiune integrală.
Pentru noile utilitare sunt oferite trei nivele de siguranță activă și asistenți. Nivelul de bază include un cruise-control tradițional, sistem de menținere a benzii de circulație și sistem
de monitorizare a indicatoarelor rutiere. Următorul nivel include senzori de lumină cu deconectarea automată a fazei lungi de lumină și un sistem mai sofisticat de monitorizare
a indicatoarelor rutiere. Pachetul de top vine cu un cruise-control adaptiv și sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe.
Publicul va admira noile utilitare
Toyota ProAce City la evenimentul Commercial Vehicle Show din Marea Britanie, ce va avea loc la 20 aprilie curent. Lansarea modelelor pe piață va avea loc la începutul anului viitor.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
0
3,123
GALERIE FOTO (90 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!