Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota prezintă noua generație Yaris pentru piața americană care este... Mazda 2

2 Aprilie 2019 - 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Toyota lansează noul Yaris pe piața americană – noua generație a compactei va fi prezentată în premieră la Salonul Auto de la New-York. Noul hatchback compact este un produs al badge engineering-ului Toyota – Mazda, iar noul Yaris este, de fapt, Mazda 2, lansat în 2014.
Noul Yaris nu este, însă, primul model lansat de Toyota pe baza Mazda 2 – în 2015 niponii au lansat sedanul compact Scion iA pe baza sedanului Mazda 2, însă modelul nu a reușit să înregistreze o cerere prea bună, iar în consecință brandul Scion a fost eliminat în totalitate cu un an mai târziu. În 2016 Scion iA a devenit Toyota Yaris sedan, iar acum debutează varianta hatchback a acestuia. Cooperarea este, de altfel, convenabilă pentru ambii producători: Toyota limitează costurile dezvoltării propriului automobil și cheltuielile pentru întreținerea unui brand aparte cum a fost Scion, iar Mazda are o încărcătură suplimentară la uzina de producție a compactei Mazda 2 din Mexic. Curios este, că hatchback-urile Mazda 2 nu sunt livrate în SUA, iar astfel Yaris nu va avea un rival identic pe piața respectivă.
Precum și în cazul sedanului, noul Yaris hatchback se deosebește de Mazda 2 în aceeași caroserie prin modificări minime pentru partea frontală, cu o bară de protecție și un calandru modificate, și prin atașarea siglelor Toyota în locul celor Mazda. Atât!
Sub capota Toyota Yaris se va regăsi aceeași unitate de propulsie, utilizată de Mazda 2 – benzinarul aspirat natural de 1.5 litri din seria SKYACTIV-G, cu 107 CP la activ, cuplat la cutia automată cu 6 rapoarte. Yaris va fi disponibil în două nivele de dotare fără posibilitatea de a bifa echipamente opționale. Versiunea de bază include un sistem de climatizare manual, sistem multimedia cu ecran de 7 inch, cameră de marșarier și sistem de frânare automată de urgență. Echiparea de top vine cu habitaclu tapisat cu piele, sistem de climatizare automat și blocuri optice de tip LED.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter