Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Euro NCAP a testat noile Range Rover Evoque și Citroen C5 Aircross! Ce punctaj au acumulat SUV-urile?

10 Aprilie 2019 - 12:27
Redacţia PiataAuto.md
Euro NCAP a publicat rezultatele testării noilor Range Rover Evoque și Citroen C5 Aircross. Ambele modele au acumulat punctajul maxim, însă cei de la Euro NCAP au venit cu unele precizări în cazul SUV-ului francez.
Cea de-a doua generație Range Rover Evoque a debutat de curând cu tot soiul de sisteme de siguranță și asistenți pentru șofer, sisteme sofisticate pentru asistență în offroad, dar și ansamble de sisteme de siguranță activă urbană și extra-urbană. SUV-ul britanic are incluse cele mai noi sisteme de siguranță, precum cele de frânare automatizată de urgență și de menținere a benzii de circulație, în nivelul de echipare incipient, astfel încât fiind achiziționat în versiunea entry-level, Evoque este capabil să asigure un nivel de siguranță activă și pasivă similar versiunilor de top. Astfel, modelul britanic s-a ales cu punctajul maxim de 5 stele.
Citroen C5 Aircross, însă, nu a făcut față tuturor testelor produse de specialiștii Euro NCAP – SUV-ul francez s-a ales cu un punctaj de 4 stele în versiunile standard, iar asta pentru că nu are incluse standard toate sistemele de siguranță activă sau pasivă, unele dintre acestea fiind disponibile doar opțional sau în nivelele de dotare superioare.
Astfel, în versiunile incipiente, Citroen C5 Aircross are inclus sistemul de frânare automatizată de urgență, însă acesta nu este capabil să detecteze bicicliștii, acest lucru fiind posibil doar cu pachetul opțional de siguranță inclus. De menționat, că în versiunile de top SUV-ul francez, totuși, acumulează scorul maxim de 5 stele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter