(VIDEO) Hyundai prezintă volanul multifuncțional dotat doar cu comenzi tactile

Hyundai pregătește un cockpit virtual individual pentru modelele sale, ce urmează să fie implementat pe automobilele de serie pe parcursul următorilor ani. Sud-coreenii au început dezvoltarea propriei tehnologii din 2015, încercând să se inspire de la cele mai de succes sisteme similare implementate pe automobilele de serie ale rivalilor, precum Mercedes-Benz cu sistemul MBUX, SEAT cu Digital Cockpit și Peugeot cu i-Cockpit.
Noul cockpit dezvoltat de Hyundai va include un ecran pentru cadranele de bord digitale și unul pentru sistemul multimedia cu o mare varietate de funcții. Numărul mare de sisteme și asistenți la bord presupune dificultăți adiționale în operare, iar Hyundai declară că a găsit o soluție pentru a simplifica comenzile pentru noul său sistem.
Astfel, în locul multitudinii comenzilor convenționale împrăștiate pe volan, consolă și tunelul central, sud-coreenii intenționează să instaleze în viitoarele automobile comenzi tactile, prezentate de două touchpad-uri de dimensiuni neobișnuit de mari pe volan, care, după părerea inginerilor Hyundai, ar fi mai intuitive în utilizare și nu ar sustrage atenția șoferului în timpul mersului și utilizării concomitente a sistemelor incluse în cockpit. Mai mult decât atât, ambele blocuri de comenzi tactile pot afișa comenzi diferite, setate de șofer, cu pictograme și dimensiuni ajustabile.
0
1,852
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!