(VIDEO) INP anunță intensificarea luptei cu parcările neregulamentare

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) anunță contramăsuri severe pentru combaterea parcărilor neregulamentare – ofițerii de patrulare vor fi angajați în operațiuni de depistare a șoferilor ce obișnuiesc să parcheze neregulamentar, iar cei depistați se vor alege cu amenzi usturătoare. Totodată, INP a emis un spot video în care oferă precizări despre modificările legislative cu privire la parcarea automobilelor pe trotuar.
Începând cu ziua de astăzi, 5 aprilie 2019, agenții de patrulare vor intensifica activitățile pentru a identifica și sancționa șoferii ce obișnuiesc să parcheze neregulamentar. Operațiunea are drept scop disciplinarea șoferilor, care parcând, adesea crează obstacole altor participanți la trafic și pietonilor sau, mai grav, creează obstacole pentru trecerea mijloacelor de transport cu regim prioritar de circulație.

INP amintește că, conform noilor prevederi legale, începând cu 22 aprilie curent, șoferii ce vor parca neregulamentar vor fi sancționați cu amenzi de până la 1 500 lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.
În materialul video de mai jos, angajații INP și-au propus să ofere precizări despre noile prevederi legale cu privire la parcarea automobilelor, conform cărora, automobilele pot fi parcate pe trotuare sau în preajma acestora doar dacă acest lucru este permis prin prezența indicatoarelor specifice, și doar în cazul în care automobilul parcat nu va crea impedimente pentru trecerea celorlalți participanți la trafic, pietonilor (spațiu rezervat pietonilor pe trotuar nu ar trebui să fie mai mic de 1.5 metri), și nu va limita accesul în curte.
0
1,437
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!