Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Taximetre autonome și automobil fără volan și pedale către anul 2021 - noile promisiuni ale lui Elon Musk

23 Aprilie 2019 - 13:22
Redacţia PiataAuto.md
În seara zilei de ieri Elon Musk a organizat un webcast în care a făcut mai multe declarații și promosiuni despre viitorul automobilelor Tesla și planurile de dezvoltare a condusului autonom. Potrivit miliardarului american, anul viitor Tesla va lansa pe drumurile publice taximetre cu sistem de pilot complet automat, iar către anul 2021 va fi lansat primul automobil fără volan și pedale.
Fondatorul Tesla, miliardarul american Elon Musk a făcut noi declarații și promisiuni incendiare în cadrul webcast-ului susținut în seara zilei de ieri. Omul de afaceri a publicat un video în care a prezentat modul de funcționare a sistemului de pilot semi-automat pe un Tesla 3. Totodată, a fost prezentat și noul chipset hardware, Full Self Driving Chip (Autopilot Hardware 3.0), care are rolul de procesare a datelor colectate de senzorii, receptoarele GPS, radarele, lidarele și camerele din ansamblul sistemului Autopilot. Chipset-ul este capabil să efectueze 72 trilioane de operații elementare pe secundă, fiind cu până la 21 ori mai eficient decât procesorul utilizat de Tesla anterior, dezvoltat de nVidia. Chipset-ul va fi produs la uzina Samsung din statul american Texas.
Potrivit declarațiilor lui Elon Musk, începând cu anul viitor în anumite orașe din SUA va fi lansat un serviciu de taxi, parcul căruia va fi constituit în întregime din automobile dotate cu sistem de pilot 100% automat. Mai mult decât atât, proprietarii automobilelor Tesla vor putea "angaja" propriile unități de transport electrice în noul serviciu de taxi și să genereze venituri de până la 30 mii dolari per an. Iar cu un an mai târziu, miliardarul american a planificat lansarea primului automobil electric cu pilot automat, în care vor lipsi elemente de control precum volanul și pedalele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter