(VIDEO) Toyota a participat la crearea primei nave maritime alimentate cu hidrogen

Energy Observer este prima navă maritimă 100% autonomă, alimentată cu hidrogen. Proiectul a fost dezvoltat de CEA-LITEN, cu suportul celor de la Toyota. Pe lângă hidrogen, propulsoarele electrice Energy Observer sunt alimentate de energia electrică eoliană și energia produsă de panourile solare de la bord.
Nava Energy Observer a fost lansată în 2017, fiind prima navă maritimă alimentată cu energie electrică produsă de un sistem de propulsie alimentat cu hidrogen. Energy Observer a a pornit într-o cursă cu o durată de 6 ani pentru testarea tehnologiilor utilizate în premieră la bordul unei nave maritime, cu o echipă formată din marinarii profesioniști Victorien Errusard și Jerome Delafosse. Până în 2022 Energy Observer va vizita 50 de țări și 101 porturi de pe glob.
Toyota este unul din suporterii proiectului din 2015, când acesta a fost conceput de un grup de entuziaști francezi. Vă invităm să urmăriți mai jos materialul video, realizat de reprezentanța Toyota în Europa, în care cei doi entuziaști de la bordul Energy Observer împărtășesc sentimentele trăite în timpul călătoriilor maritime și dezvăluie scopul proiectului.
0
317
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!