Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Volkswagen vrea să cucerească circuitul Nurburgring prototipul electric I.D. R: a fost prezentată versiunea finală

25 Aprilie 2019 - 13:08
Redacţia PiataAuto.md
Volkswagen prezintă versiunea finală a supercar-ului I.D. R, cu care intenționează să cucerească circuitul Nurburgring, stabilind un nou record mondial. Anterior germanii au reușit performanța de a stabili un nou record de timp pe traseul Pikes Peak, iar acum supercar-ul electric va face show "acasă".

Inginerii Volkswagen au finalizat lucrările de adaptare a prototipului electric I.D. R, pentru cucerirea noului record pe Nurburgring. Specialiștii au luat în calcul numeroasele viraje și au resetat sistemul de propulsie și elementele aerodinamice exterioare pentru viteze mai mari. Printre noile elemente distinctive se enumeră eleronul DRS la posterior preluat de la bolizii de curse. Totodată, inginerii au introdus modificări pentru splitter-ul frontal.
Puterea totală a propulsoarelor electrice, ce vor pune în mișcare supercar-ul german, constituie 680 CP. Motoarele sunt alimentate de la două seturi de baterii, ce vor permite parcurgerea circuitului cu o viteză medie de 180 km/h și viteze maxime de până la 270 km/h. Prototipul electric este capabil să accelereze până la 100 km/h în 2.25 secunde.

La volanul prototipului electric va fi pilotul francez Romain Dumas, ce anterior a cucerit recordul pe Pikes Peak un alt I.D. R. Tandemul țintește să stabilească un nou record de timp pe Nurburgring în rândul electromobilelor – actualul record aparție electrocarului chinez NIO EP9, ce a parcurs circuitul în 6 minute 45.9 secunde.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter