Viitoarele electromobile Audi cu pilot automat vor deveni o adevărată odaie pe patru roți

Audi prezintă noul concept AI:ME, ce prefațează un viitor hatchback compact cu propulsie 100% electrică, dezvoltat pe platforma MEB din cadul Concernului Volkswagen. Compacta prezintă nu doar viziunea germanilor pentru un viitor electrocar urban, dar și ambianța interioară a viitoarelor modele cu pilot automat Audi.
Platforma MEB va sta la baza electromobilelor compacte din gama mai multor branduri din cardul Volkswagen Group – brandul Volkswagen pregătește de lansare o gamă de modele absolut nouă cu seria I.D., SEAT a dezvoltat modelul el-Bord, iar primul model al celor de la Audi dezvoltat pe platforma inovativă este compacta AI:ME.
Precum și conceptul I.D. Roomz, noul concept dezvoltat de Audi dispune de un sistem de pilot automat de nivelul IV – noul AI:ME se dorește a fi în primul rând o odaie de relaxare pe 4 roți, decât un automobil, astfel încât la interior se regăsesc mai multe elemente preluate, aparent, dintr-o locuință, precum plantele și paharele cu suport magnetic.
Conceptul AI:ME este propulsat de un singur motor electric, amplasat pe puntea spate, ce livrează 170 CP – cei de la Audi punctează, că compacta electrică este destinată transportului în regim urban, deși este capabilă de escapade în afara orașului. Motorul electric este alimentat de la un set de baterii de 65 kWh, însă germanii nu au dezvăluit autonomia maximă disponibilă.
Cel mai probabil noul concept nu va avea o versiune de serie identică, însă cu siguranță germanii pregătesc un electromobil compact 100% electric de serie, dezvoltat pe platforma MEB. Ulterior, însă, tehnologiile și concepțiile de ambianță interioară, debutate cu noul AI:ME se vor regăsi și pe modelele de serie.
0
211
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!