Visul șoferilor de rutieră din Chișinău: noul Mercedes-Benz Sprinter City 75

Mercedes-Benz Sprinter City 75 este noua versiune din seria utilitarelor constructorului din Stuttgart, destinată transportului de pasageri. Noul microbuz german combină cele mai noi tehnologii din dotarea celor de la Mercedes-Benz cu spațiu generos la interior pentru transportarea urbană a pasagerilor.
Având un ampatament de 5,095 mm, cu 770 mm mai mare decât în versiunea cu ampatament mărit Sprinter, noul City 75 poate adăposti la bord până la 38 persoane (12+1 locuri pe scaune), ei bine, cel puțin locuri prevăzute de producător – angajat pe rutele de maxi-taxi din Chișinău, în acest Sprinter și-ar găsi loc de două ori mai mulți pasageri... Pe lângă City 75, germanii au lansat în vara anului trecut alte 3 versiuni destinate transportului de pasageri: Transfer, Mobility și Travel.
Microbuzul urban a fost dezvoltat pe baza celei de-a treia generație Mercedes-Benz Sprinter. La dispoziția celui din spatele volanului este pus sistemul de infotainment inovativ MBUX, cu un ecran tactil de 7 inch pentru versiunea de bază, sau cu un ecran de 10.25 inch disponibil opțional. Cele mai noi sisteme de siguranță, precum cruise-control adaptiv Active Distance Assist DISTRONIC și Active Brake Assist sunt incluse în dotările incipiente, precum și sistemul de monitorizare și menținere a benzii de circulație.
Standard suspensia spate este una pneumatică, iar opțional se poate opta pentru o frână de parcare electronică automatizată, acționată automat odată cu deschiderea portierelor pentru îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor. Sprinter City 75 este propulsat de unitatea turbodiesel OM 651 de 2.14 litri, capabilă să livreze 163 CP, cuplată la cutia automată 7G-Tronic Plus.
Mercedes-Benz Sprinter City 75 tocmai s-a ales cu premiul internațional Minibus Euro Test în Madrid, pentru spațiul generos oferit la bord și tehnologiile și sistemele de siguranță activă de ultimă generație oferite standard și opțional.
Noul Sprinter City 75 ar fi o alternativă perfectă pentru microbuzele utilizate în prezent de șoferii de maxi-taxi pentru transportarea pasagerilor, extrem de uzate. Cu certitudine, însă, acesta ar "beneficia" de tot soiul de "tuning" realizat de specialiștii din țara noastră, precum benzile de iluminare LED :)
0
5,341
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!