Volkswagen Group a dat startul testelor automobilelor cu pilot automat de nivelul IV pe străzile orașului Hamburg

Concernul Volkswagen a dat startul testelor automobilelor dotate cu sistem de pilot automat de nivelul IV pe străzile orașului german Hamburg. În cadrul testelor sunt utilizate 5 unități Volkswagen e-Golf, hatchback-uri dotate cu sistem de propulsie 100% electrică. Inițial testele vor fi executate pe porțiuni de drum și străzi strict coordonate, iar ulterior automobilele cu pilot automat vor avea acces pe majoritatea străzilor din Hamburg.
Automobilele de teste e-Golf sunt dotate cu întreg setul de radare și senzori pentru condusul autonom, dar și cu sisteme de operare capabile să "comunice" cu infrasctructura urbană. Astfel, în primele luni de teste automobilele autonome vor circula pe porțiuni de drum cu o lungime totală de 3 km, dotate cu semafoare inteligente, cu care să poată interacționa sistemul de operare de la bordul automobilului. Din 2020, însă, lungimea totală a traseului de teste se va extinde până la 9 km.
Din start electromobilele Volkswagen antrenate în teste pe străzile orașului Hamburg sunt dotate cu sistem de pilot automat de nivelul IV, care poate circula de sine stătător, intervenția șoferului fiind necesară în anumite circumstanțe. Ulterior vor demara testele sistemelor de pilot automat de nivelul V, care prevăd un condus complet autonom, fără implicarea șoferului, iar în anumite cazuri la bordul automobilului de teste nici nu se vor afla pasageri.
Testarea sistemelor de pilot automat în regim de condus urban vor apropia concernul de lansarea unui sistem de pilot 100% autonom. Anterior germanii au produs o serie de teste pe autostrăzi, parcări și poligoane de tip închis. Experiența dobândită în oraș, însă, este cea mai importantă, astfel încât sistemul va fi adaptat la regimul de condus urban, cu benzi de circulație mai înguste, cu locuri de parcare limitate, cu trafic supraîncărcat, pietoni, semafoare și multitudinea indicatoarelor rutiere.
0
1,599
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!