Volkswagen va da startul vânzărilor primului electromobil din seria I.D. săptămâna viitoare!

Volkswagen anunță startul vânzărilor pentru primul electromobil de serie din gama I.D. pentru săptămâna viitoare: clienții vor putea plasa comanda pentru electromobilul compact chiar dacă acesta nu a fost dezvăluit încă. Totodată, germanii estimează pierderi de circa 3 mii euro pentru fiecare electromobil comercializat pe parcursul următorilor 5 sau 6 ani.
La data de 8 mai curent Volkswagen va începe preluarea comenzilor pentru noul model I.D. Acesta este un hatchback compact, cu propulsie 100% electrică, derivat din conceptul cu aceeași denumire, debutat pentru prima dată în 2016. Clienții vor putea plasa comanda chiar dacă versiunea de serie nu a fost încă prezentată, însă premiera va avea loc în următoarele săptămâni. Publicul va putea face cunoștință, însă, cu noul electromobil de serie abia la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.
Potrivit estimărilor, Volkswagen va avea pierderi de circa 3,000 euro cu fiecare electromobil I.D. comercializat, iar profitabil acesta ar urma să devină abia în 2025. Chiar și așa, pierderile prognozate sunt simțitor mai mici, raportate la pierderile înregistrate de alți producători auto la vânzarea unui electromobil. De exemplu, Chevrolet a avut de pierdut circa 9,000 dolari la fiecare model Volt comercializat, pe când Sergio Marchionne, fostul director executiv al FCA raporta pierderi de circa 20,000 dolari la fiecare FIAT 500e comercializat!
Prețul de start pentru noul electromobil Volkswagen va constitui 29,990 euro în Germania în varianta incipientă, însă, pentru a minimiza pierderile, germanii vor lansa din start versiuni mai dotate pe piață, ce vor avea un preț de circa 35,000 euro – versiunile respective vor fi propulsate de un electromotor 170 CP, alimentat de la un set de baterii cu o capacitate de 62 kWh, capabile să-i asigure o autonomie de până la 550 km. Versiunea incipientă are la bază o baterie de 48 kWh, ce asigură o autonomie de până la 300 km.
0
364
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!