Zi istorică la Volkswagen: Passat devine primul model din clasă care atinge numărul de 30 milioane unități produse
5 Aprilie 2019, 09:26
Volkswagen Passat a devenit cel mai vândut model din clasă în istorie – timp de opt generații și 46 ani de la prima lansare, modelul german a fost produs într-un număr total de 30 milioane unități. Modelul jubiliar a fost produs la uzina Volkswagen din orașul german Emden.

Timp de cei 46 ani de existență, Volkswagen Passat a devenit
cel mai solicitat model din clasa autoturismelor de talie medie. În prezent modelul german este produs pe trei continente ale lumii, este asamblat la 10 uzine și poate fi achiziționat în peste 100 țări la nivel global. În totalul modelelor produse de-a lungul existenței, Passat cedează doar în fața modelului Golf, care timp de 45 ani a fost produs într-un număr de circa 35 milioane unități.
Volkswagen Passat jubiliar ce a părăsit banda de asamblare din Emden este un break în versiunea GTE, dotat cu sistem de propulsie hibrid, ce are la bază unitatea turboaspirată pe benzină de 1.4 litri, TSI, cu o putere de 156 CP, acompaniat de un motor electric cu 115 CP, integrat în cutia robotizată cu 6 rapoarte. În regim 100% electric Passat GTE poate parcurge până la 55 km.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
0
3,654
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!