Apusul Tesla? Elon Musk avertizează: constructorul american riscă să rămână fără bani în 10 luni

Elon Musk, fondatorul Tesla avertizează că constructorul american riscă să rămână fără bani pe parcursul următoarelor 10 luni dacă nu vor fi întreprinse măsuri eficace de a reduce cheltuielilor. De multe luni consecutiv constructorul american de electromobile indică pierderi de zeci de milioane de dolari, iar diverse planuri de a aduce compania la profit nu s-au soldat cu succes.

Mai nou, fondatorul companiei americane a avertizat că pe parcursul a 10 luni Tesla riscă să rămână fără bani. Elon Musk bate alarma pe fundalul raportului financiar al companiei pentru primele trei luni ale acestui an, care a arătat că Tesla mai are rezerve de doar circa 2.2 miliarde dolari, care vor fi consumate pe parcursul următoarelor luni dacă producătorul va continua să înregistreze pierderi.
Recent Tesla a obținut o finanțare de aproximativ 2.7 miliarde dolari în urma vânzării acțiunilor, însă acest pas nu a dus la o schimbare de situație pe plan financiar, iar primele trei luni ale acestui an s-au încheiat pentru americani cu pierderi de 700 milioane dolari.

Un email alarmant în acest sens a fost trimis angajaților Tesla de către Elon Musk, în care omul de afaceri a menționat, că compania trebuie să calculeze și să reducă cheltuielile pentru componente, salarii și deplasări. Astfel, în următoarele luni americanii ar putea întreprinde măsuri dure pentru reducerea costurilor, inclusiv demisionări. De menționat, că pe parcursul anului trecut Tesla a concediat circa 16% de angajați.
0
2,357
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!