Au fost anunțați câștigătorii International Engine of the Year 2019! Care sunt cele mai bune motoare ale acestui an?

Au fost anunțați câștigătorii premiului International Engine of the Yar 2019 – concursul din acest an a adus un nou câștig pentru propulsoarele Ferrari, dar și un nou premiu important în lista cuceririlor electromobilului Jaguar I-PACE, care a fost anterior ales și automobilul anului.
Britanicii de la Engine Technology International au anunțat câștigătorii concursului anual pentru cel mai bun motor. Pentru al patrulea an consecutiv, premiul principal pentru cea mai bună unitate de propulsie a fost cucerit de benzinarul biturbo V8 de 3.9 litri, dezvoltat de Ferrari, disponibil cu supercar-urile Ferrari 488 Pista și Ferrari F8 Tributo. Același motor a fost numit cel mai bun și în rândul propulsoarelor dedicate supercar-urilor și cel mai bun motor cu o putere de peste 650 CP.
Premiul pentru cel mai bun sistem de propulsie electrică a fost câștigat de Jaguar I-PACE, care-și continuă cuceririle în premiile auto, fiind numit mai devreme Automobilul Anului 2019. Pe lângă aceste premii, britanicii de la Engine Technology International au ales sistemul de propulsie Jaguar drept cel mai bun sistem de propulsie nou, și cel mai bun sistem de propulsie cu o putere cuprinsă între 350 și 450 CP.
În rândul motorizărilor hibride marele premiu a fost cucerit de BMW i8 și sistemul său de propulsie electrificat, cu motor pe benzină de 1.5 litri cu 3 cilindri. Pe lângă premiile menționate mai sus, au mai fost numiți câștigătorii în următoarele categorii:
– Cel mai bun motor cu o putere de sub 150 CP – benzinarul 1.0 EcoBoost (Ford Focus);
– Cel mai bun motor cu putere cuprinsă între 150 și 250 CP – benzinarul 2.0 TFSI (Audi TT);
– Cel mai bun motor cu putere cuprinsă între 250 și 350 CP – benzinarul de 2.5 litri (Porsche 718 Boxster);
– Cel mai bun motor cu putere cuprinsă între 450 și 550 CP – benzinarul V8 de 4.0 litri (Mercedes-AMG GT);
– Cel mai bun motor cu putere cuprinsă între 550 și 650 CP – benzinarul V8 de 3.9 litri (Ferrari Portofino).
0
2,819
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!