Audi A4 marchează 25 ani de la prima lansare! Modelul a atins numărul de 7.5 milioane unități produse

Audi A4, cel mai solicitat model din gama constructorului din Ingolstadt, marchează cei 25 ani de la prima lansare. Timp de un sfert de secol, modelul compact a atins numărul de 7.5 milioane unități produse și comercializate la nivel global, devenind cel mai vândut model din gama Audi.
Pentru prima dată Audi A4 și-a făcut apariția în anul 1994, fiind conceput ca un sedan de talie medie, succesor al modelului Audi 80. Doar într-un singur an Audi A4 s-a remarcat printr-un succes uimitor, fiind comercializat într-un număr de 272,052 unități, devenind cel mai solicitat model din gama constructorului din Ingolstadt, înregistrând o creștere constantă a vânzărilor pe parcursul a 25 ani consecutivi și depășind numărul de 7.5 milioane unități produse de-a lungul carierei sale. Anul 2018 a fost finalizat de Audi A4 cu un total de vânzări de 344,586 unități, ceea ce constituie aproape 20% din totalul vânzărilor Audi.
Actuala și cea de-a cincea generație Audi A4 a fost lansată în 2015. Modelul este produs în mai multe variante de caroserie, precum sedan, break și break cu capacități sporite în offroad, dispune de o versiune cu ampatament mărit, destinată pieței din China și mai este oferit în versiuni de performanță. În viitor Audi pregătește un model 100% electric, cu dimensiuni și design similare.
0
1,383
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!