Autoritățile din Mexic vor vinde la licitație mașinile de lux confiscate de la criminali și corupți în scopuri caritabile

În Mexic a fost lansat programul "Robin Hood", care prevede vânzarea prin licitație a mașinilor de lux, vilelor și altor bunuri de valoare, aflate în posesia criminalilor condamnați, și redistribuirea unterioară a mijloacelor bănești obținute în scopuri caritabile și în favoarea familiilor și persoanelor nevoiașe.
Prima licitație de acest gen va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. Autoritățile vor pune în vânzare 77 automobile, lotul având un preț de pornire de 1.5 milioane dolari americani. Printre acestea se enumeră modele de performanță și de lux, precum Chevrolet Corvette, Ford Mustang, Lamborghini, Mercedes-Benz și Porsche. Mijloacele bănești obținute în cadrul licitației vor fi alocate autorităților municipale din două regiuni, cu cea mai mare rată a sărăciei din Mexic, care ulterior le vor distribui în favoarea familiilor nevoiașe.

Averile sunt confiscate de la criminali și reprezentanți a clanurilor mafiote, dar și de la reprezentanți ai legii, condamnați pentru corupție. De menționat că lupta cu corupția este una dintre prioritățile de bază a actualei guvernări din Mexic, care a punctat că din cauza acestui fenomen țara pierde anual între 5 și 9% din PIB.
Actualul președinte, Andres Manuel Lopez Obrador, investit în funcție în vara anului trecut, și-a început activitatea cu un set de proiecte de susținere a familiilor și persoanelor nevoiașe, programul "Robin Hood" fiind doar o mică parte din inițiativele lansate de președinte. Șeful statului american este un luptător vădit cu corupția, care condamnă luxul și bogăția în rândul aleșilor poporului – odată venit la putere, președintele a redus salariile guvernanților, iar singur preferă să călătorească la bordul unui Volkswagen Jetta în schimbul cortegiilor cu limuzine de lux.

Ce ziceți, un exemplu demn de urmat pentru autoritățile noastre, nu?
1
1,638
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!