Bavarezii prefațează viitorul rival pentru Harley Davidson cu conceptul superb BMW Concept R18

Concursul de Eleganță Villa d’Este din acest week-end a găzduit în acest an o premieră importantă a diviziei BMW Motorrad – BMW Concept R18. Motocicleta conceptuală combină aspectul clasic al motocicletelor de călătorie bavareze și prefațează designul viitoarelor modele de serie, ce vor concura cu Harley Davidson.
Potrivit producătorului, noul BMW Concept R18 se inspiră mult de la motocicleta clasică BMW R5. Pe lângă aspectul cuceritor ce nu va lăsa indiferent nici un pasionat al transportului cu două roți, marea noutate pregătită de bavarezi este unitatea de propulsie Big Boxer, cu o cilindree de 1.8 litri, înzestrată cu două carburatoare Solex și un minim necesar de electronică. Bavarezii nu au dezvăluit performanțele motorului boxer, însă pe variantele de serie a viitoarelor motociclete de călătorie se așteaptă motoare mai performante din aceeași serie, cu o capacitate cilindrică de 2.0 litri.
S-a găsit loc și pentru tehnologii de ultimă generație, care nu au putut fi ocolite nici de un cruiser clasic, precum sistemele de iluminare LED, dar care nu vin să reducă din farmecul inspirat de aspectul exterior și însăși concepția clasică de motociclete de călătorie BMW. În față BMW Concept R18 are o roată cu dimensiuni de 21 țoli și sistem de frânare cu disc, pe când pentru posterior este rezervată o roată de 18 inch mai lată. Elementele din metal cu minim suprafețe de plastic și suprafețele cromate se combină cu scaunul cu design clasic capabil să asigure un nivel maxim posibil de confort la călătorii lungi.
Cu certitudine bavarezii au intenția de a cuceri piața motocicletelor de călătorie, iar cu o confirmare în acest sens vin și oficialii BMW Motorrad. BMW Concept R18 va deriva curând cu o variantă de serie care, însă, nu va introduce prea multe modificări nici la nivel de design și nici la substrat tehnic, iar următoarea țintă este segmentul de motociclete de călătorie și mai special piața americană, dominată de Harley Davidson – americanii indică rezultate uimitoare de vânzări în segmentul respectiv anual, iar bavarezii au ce oferi în schimbul motocicletelor americane pentru a cuceri atenția clienților.
0
2,296
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!