Britanicii pregătesc o versiune plug-in hybrid și una 100% electrică pentru Range Rover Evoque

Noua generație Range Rover Evoque a debutat în premieră la finalul anului trecut. Noul SUV compact s-a inspirat mult de la fratele mai mare Velar, devenind mai stilat, dar s-a ales și cu motorizări de ultimă generație, cu motoare diesel, pe benzină și cu sisteme de propulsie de tip mild-hybrid. Britanicii, însă pregătesc o versiune mai eficientă, cu sistem de propulsie plug-in hybrid, care urmează să fie lansată în cel mult 12 luni.
Astfel, în 2020 britanicii vor lansa o versiune Range Rover Evoque PHEV, alimentată de la priză. Pe lângă aceasta, Evoque va fi printre primele modele din gama Range Rover, care va primi o versiune 100% electrică, însă aceasta își va face apariția nu mai devreme de anul 2025.
Presa britanică, cu referire la surse din interiorul companiei, a distribuit primele informații despre substratul tehnic al viitorului Evoque PHEV. Potrivit datelor preliminare, sistemul de propulsie plug-in hybrid va avea la bază un benzinar de 1.5 litri, capabil să livreze 200 CP, ce va fi acompaniat de un motor electric cu circa 100 CP la activ.
Având o baterie cu o capacitate mai mare, pentru alimentarea motorului electric, Range Rover Evoque PHEV va dispune de o autonomie de circa 50 km în regim 100% electric, iar consumul mediu în regim mixt nu ar trebui să depășească cifra de 4 litri de benzină la 100 km de parcurs.

Informații utile:
Test drive cu noua generație Range Rover Evoque
0
1,433
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!