Cel mai performant Volkswagen Touareg cu turbodiesel V8 preluat de la Audi SQ7 se lansează pe piață

Germanii au dat startul vânzărilor celui mai performant Volkswagen Touareg din gamă, propulsat de unitatea turbodiesel V8 TDI, preluată de la SUV-urile Audi SQ7 și Bentley Bentayga. Noul Touareg V8 oferă performanțe impunătoare grație unității turbodiesel de sub capotă, dar vine și cu un nivel de echipare extrem de generos.
Premiera publică Volkswagen Touareg V8 TDI a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a acestui an, iar începând cu ziua de ieri SUV-ul de top poate fi comandat. Acesta este cel mai puternic și dinamic Touareg disponibil la moment, fiind propulsat de unitatea V8 TDI de 4.0 litri EA898, ce are la activ 421 CP și un cuplu monstruos de 900 Nm.

Același propulsor se regăsește sub capotele modelelor precum Audi SQ7 și Bentley Bentayga, însă în cazul SUV-urilor de lux motorul dispune și de un compresor electric, pe lângă cele două turbocompresoare, disponibile pentru Touareg.
Turbodieselul asigură SUV-ului de top un timp de accelerație de doar 4.9 secunde până la 100 km/h, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 km/h. Pe lângă performanțele dinamice, propulsorul permite tractarea remorcilor cu o greutate de până la 3.5 tone.

Vârful de gamă Touareg vine și cu un set generos de echipări și are incluse standard suspensia pneumatică, jante din aliaj de 19 țoli, habitaclu căptușit cu piele Vienna, o sumedenie de reglaje electrice la interior, sistem de climatizare bi-zonal, sistem de iluminare adaptivă LED, dar și un set de sisteme de siguranță și asistenți electronici, precum frânarea automatizată de urgență și asistentul de menținere a benzii de circulație.
Volkswagen Touareg V8 TDI este disponibil pentru comandă în mai multe țări europene. În Germania versiunea de top are un preț de pornire de 89,825 euro, ceea ce este mai mult cu circa 31 mii euro, comparativ cu un Touareg echipat cu unitatea V6 TDI și un pachet de opționale mai modest.
0
1,555
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!