Citroen celebrează 100 ani de la fondare cu conceptul fermecător 19_19

În 2019 Citroen marchează cei 100 de ani de la lansare. Cu această ocazie compania franceză a organizat mai multe evenimente dedicate în diferite țări ale lumii, cu expoziții de modele istorice și întruniri cu proprietarii modelelor de epocă Citroen. Pentru a marca istoria de un secol de producție a automobilelor francezii au prezentat la începutul anului conceptul Ami One, iar astăzi a debutat cel de-al doilea concept jubiliar, denumit 19_19.
Citroen 19_19 nu va avea loc în gama francezilor în viitorul apropiat, însă o bună parte din tehnologiile și sistemele debutate cu conceptul vor migra și pe automobilele de serie. Totodată, conceptul prezintă direcția de dezvoltare, aleasă de Citroen.
La crearea 19_19 Concept inginerii s-au inspirat de la avioane și alt transport aerian, modelul francez fiind perceput drept un mijloc de transport perfect pentru călătorii lungi. Cu o lungime de 4,655 mm, Citroen 19_19 se încadrează în segmentul modelelor compacte C, fiind capabil să ofere spațiu generos la interior grație ampatamentului de 3,100 mm.
La interior Citroen 19_19 întâmpină cu o sumedenie de ecrane și sisteme de divertisment: două ecrane sunt încadrate în geamurile laterale ale celor de pe primul rând de scaune. Sistemul de infotainment are integrat un sistem de autentificare cu scaner facial și poate actualiza setările sistemului în conformitate cu preferințele fiecărui utilizator în parte. Confortul pentru toți cei de la bord va fi asigurat de sistemul de pilot automat inclus, ce are în dotare două lidare pe acoperiș și o sumedenie de senzori și scanere. În regim de pilot automat volanul este ascuns în pălanșa de bord, iar șoferul poate utiliza sistemul multimedia din plin.
Conceptul francez are la bază un sistem de propulsie 100% electric cu două motoare și o putere totală de 462 CP și 800 Nm. Motoarele asigură un timp de accelerație până la 100 km/h de circa 5 secunde, viteza maximă fiind limitată la 200 km/h. Citroen nu dezvăluie capacitatea bateriei, ce alimentează motoarele electrice, dar asigură că aceasta oferă o autonomie de până la 800 km!
0
333
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!