Confirmat: Jaguar XJ părăsește linia de producție în iulie! Noua navă amiral va fi oferită doar cu propulsie electrică

Britanicii au anunțat oficial sfârșitul de carieră pentru actuala generație a navei amiral Jaguar XJ – modelul va fi eliminat din gamă din luna iulie a acestui an. Totodată, constructorul a decis să ia o pauză până la lansarea succesorului lui XJ, iar asta pentru că se pregătesc surprize mai speciale la nivel de substrat tehnic și design.
Jaguar XJ părăsește gama de producție la 5 iulie curent, când va fi produsă ultima untiate a actualei generații a navei amiral britanice. Cariera actualului model se încheie după o istorie de 10 ani, un facelift de mijloc de carieră și o serie de îmbunătățiri minore pentru substratul tehnic. În această perioadă Jaguar a produs circa 120 mii unități XJ, iar pe parcursul ultimilor ani interesul clienților pentru nava amiral a simțit un declin constant, pe fundalul vânzărilor simțitor mai mici, comparativ cu rivalii direcți din triada germană.
Succesorul lui Jaguar XJ care, apropo, și-ar putea schimba și denumirea, va debuta în 2020. Pauza de aproape un an este condiționată de surprizele pe care britanicii le pregătesc pentru noul vârf de gamă. Potrivit informațiilor preliminare și declarațiilor făcute de oficialii britanici anterior, noua navă amiral va fi oferită exclusiv cu sistem de propulsie 100% electric, va oferi mai mult spațiu la bord și va avea un caracter mai dinamic, iar formele exterioare ar putea fi inspirate de la coupe-urile cu 4 uși, ce sunt tot mai în vogă în ultimii ani.
0
1,712
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!