Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Confirmat: sportcar-urile Audi TT și Audi R8 vor fi eliminate din gama constructorului din Ingolstadt

24 Mai 2019 - 15:33
Redacţia PiataAuto.md
Reprezentanții Audi au confirmat pentru presă pensionarea modelelor TT și R8: cele două sportcar-uri vor fi eliminate definitiv din gama constructorului din Ingolstadt, fără a avea succesori. Totodată, germanii pregătesc mai multe modele electrificate noi, o bună parte dintre care vor fi SUV-uri, și un rival pentru Mercedes-Maybach S-Class, dezvoltat pe baza navei amiral Audi A8.
Săptămâna aceasta a avut loc Adunarea Generală Anuală a șefilor și acționarilor Audi, în cadrul căreia președintele Consiliului de Administrație, Bram Schot, a venit cu un discurs și anunțuri pentru viitorul apropiat al mărcii germane. În cadrul întrunirii, Schot a confirmat eliminarea din gamă a sportcar-urilor Audi TT și Audi R8 – modelele vor fi pensionate fără a avea un succesor, însă nu este exclusă apariția unor coupe-uri de performanță cu propulsie 100% electrică, care să preia locul celor două modele, dar cu o denumire nouă.
Pe lângă aceasta, a fost confirmată apariția unei versiuni de lux de top a navei amiral Audi A8, care să concureze direct cu Mercedes-Maybach S-Class. Anterior în presă se vehicula că noua limuzină va reveni la numele Horch. Denumirea modelului nu a fost confirmată de oficialii Audi, însă aceștia au declarat că viitorul model nu va avea un brand aparte, ținând cont de experiența rivalilor de la Daimler, care au eliminat brandul Maybach în favoarea lansării unei limuzine noi, cu denumirea Mercedes-Maybach, dar care să facă parte din aceeași gamă de modele. Totodată, Schot a declarat că nu este exclus ca noua viitoarea generație Audi A8 să fie oferită doar în versiune electrică.
Pentru viitorul apropiat germanii au planuri cu adevărat mărețe: doar pe parcursul acestui an Audi va lansa 7 SUV-uri noi. Printre acestea se enumeră viitorul Q3 Sportback și două versiuni de performanță pentru vârful de gamă, SUV-ul coupe Q8. A fost confirmată lansarea a cel puțin 20 modele electrice noi până în 2025, inclusiv trei modele dezvoltate pe baza noii platforme "electrice" MEB, dezvoltate în cadrul Concernului Volkswagen, care va sta la baza electromobilelor mai multor branduri din cadrul Grupului german. Alte modele electrice vor fi dezvoltate pe baza platformei PPE, comune cu Porsche.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter