Consiliul Concurenței din Republica Moldova s-a autosesizat pe marginea majorării prețurilor pentru carburanți
17 Mai 2019, 09:38
Consiliul Concurenței din Republica Moldova s-a autosesizat în urma creșterii prețurilor la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere în țara noastră – un comunicat de presă în acest sens a fost emis pe site-ul oficial al instituției.

Consiliul Concurenței s-a arătat preocupat de faptul creșterii concomitente a prețurilor pentru combustibilul comercializat cu amănuntul, prețuri mai mari cu până la un leu fiind afișate simultan de mai multe rețele de stații de alimentare
cu combustibil, ceea ce trezește îndoieli că acestea au acționat în mod independent. În acest sens, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel pentru majorarea prețurilor pentru combustibil.


Amintim că în după-amiaza zilei de 15 mai 2019 și pe parcursul zilei de ieri, 16 mai, mai multe rețele de stații de alimentare cu combustibil au afișat prețuri mai mari pentru comercializarea cu amănuntul a carburanților. Astfel,
benzina cu cifra octanică 95 a atins un preț de circa 19.45 lei pentru un litru, cu circa un leu mai mult decât anterior, iar motorina înregistrează un preț de circa 17.49 lei per litru, sau cu curca 85 bani mai mult decât anterior.

La ora actuală Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), organul abilitat pentru stabilirea prețurilor plafon pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere, nu a venit cu o reacție pe marginea majorării prețurilor.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,482
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!