Cooperarea Daimler-KAMAZ continuă: germanii au început producția cabinelor pentru camioanele sale în Rusia

Daimler anunță investiții de 200 milioane euro și startul producției cabinelor pentru camioanele Mercedes-Benz la uzina comună Daimler KAMAZ RUS (DK RUS). Uzina va produce componente, inclusiv cabine pentru camioanele Mercedes-Benz Actros și Arocs pentru piața rusească, dar și componente pentru camioanele KAMAZ.
Daimler Trucks lărgește cooperarea cu constructorul de camioane din Rusia KAMAZ. Germanii au investit 200 milioane euro pentru dezvoltarea noii uzine din Naberezhnye Chelny, Republica Tatarstan, Federația Rusă, unde va demara producția cabinelor pentru camioanele Mercedes-Benz Actros și Mercedes-Benz Arocs, dar și pentru camioanele comercializate cu sigla KAMAZ. Inițial uzina va produce componente pentru camioanele germane comercializate în Rusia, însă aceasta va conlucra strâns cu uzina din Worth.
Deși au fost create 700 locuri de muncă noi, întreprinderea DK RUS enumerând acum peste o mie de angajați, germanii punctează că producția cabinelor este automatizată, fiind angajați în lucru peste 120 roboți și tehnologii inovative, precum imprimantele 3D, ce produc elementele din plastic pentru interiorul cabinelor camioanelor.
Pe parcursul a 10 ani uzina din Naberezhnye Chelny a produs peste 30 mii camioane Mercedes-Benz și FUSO, comercializate pe piața din Rusia. În urma investițiilor și modernizărilor, uzina va fi capabilă să producă până la 55 mii unități anual.
1
2,695
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!