(FOTO) Cum a fost la Camper Fest 2019, prima întrunire a amatorilor de rulote în Moldova

Week-end-ul trecut a fost marcat şi de un eveniment special pentru cei pasionaţi de călătoriile motorizate cu rulote. Pentru mulţi dintre noi rulotele par lente şi te poţi întreba de ce-ar trebui să-ţi porţi casa în spate peste tot, dar cei ce gustă din această aventură o înţeleg din cu totul altă perspectivă şi, de obicei, nu se mai despart niciodată de acest stil de vacanţe.
Iată că şi în Moldova aceste preferinţe încep a prinde rădăcini. Iar pasionaţii de la care porneşte tot entuziasmul au organizat de curând prima întrunire internaţională cu rulote în Moldova, invitând şi pasionaţi din alte ţări să se alăture.
Unul din invitaţii de peste hotare, spre exemplu, e Dan Constantinescu, care a venit din România la eveniment cu toată familia sa. S-a molipsit de această pasiune în urmă cu patru ani, când el şi cu soţia sa, împreună cu doi copii mici gemeni, au închiriat o rulotă şi au pornit într-o călătorie prin Europa. Călătoria a durat... doi ani, iar în 2017 familia şi-a achiziţionat deja propria rulotă pe roţi şi de atunci locuiesc în ea.

Între timp, familia are 4 copii, o pisică şi un câine. Şi toţi încap de minune în cei 15 metri pătraţi ai rulotei. Iar numărul ţărilor vizitate cu rulota s-a ridicat la 20.
În Moldova, în prezent există cam 20 de proprietari de rulote, însă pasiunea lor nu se unise până acum în întruniri comune. Dar evenimentul de week-end-ul trecut a pus bazele unor asemenea întruniri şi, pe lângă asta, pasionaţii de rulote vor să-i inspire şi pe alţii la acest tip de călătorii. Coloana de rulote a staţionat în zona de camping de la Orheiul Vechi, iar proprietarii şi-au etalat rulotele şi şi-au povestit experienţele tuturor doritorilor. După spusele organizatorilor, aceştia îşi doresc să transforme evenimentul în sursa unei noi ramuri de turism pentru Moldova, or, la nivel european, pasiunea pentru călătorii cu rulotele e mult mai răspândită şi foarte mulţi dintre veteranii acestei pasiuni sunt într-o continuă căutare de noi destinaţii nevizitate anterior. Iar Moldova ar putea fi exact destinaţia potrivită.
Voi ce spuneţi, cât de mult vă atrage acest tip de călătorii?
0
1,147
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!