Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(FOTO) Cum a fost la Chişinău Sidecar Party, întrunirea pasionaţilor de motociclete cu ataş

13 Mai 2019 - 21:22
Ilie Toma
Cândva, fiind mici copii, dacă mai aveam norocul să mai zburdăm pe uliţele vreo unei localităţi mai departe de capitală, le vedeam cu regularitate trecând pe alături – uneori purtându-şi ocupanţii în satisfacţie, alteori muncind la sarcini grele. Apoi, încet-încet, au început a se rări. Iar astăzi ne amintim deja cu nostalgie despre ele şi abia acum am început a le înţelege adevărata lor valoare emoţională.
Cultura dragostei de motociclete există în multe părţi ale lumii, ba chiar am putea spune că e răspândită în toată lumea. Dar dragostea pentru motocicletele cu ataş e mult mai excentrică şi mai izolată în lume. Pe noi, însă, trecutul ne leagă inevitabil de aceste motociclete, care au fost parte din peisajul buneilor noştri, a taţilor noştri şi a copilăriei noastre zburdalnice. Tocmai de asta, un eveniment atât de special precum Chişinău Sidecar Party, care vine să renască şi să cultive această dragoste uitată pentru ele, alături de un spirit camaraderesc, e poate cel mai frumos moment motorizat al acestei primăveri în Moldova.
Totul se datorează pasiunii prietenului nostru restaurator de motociclete – Dan Untură, şi a unui grup tot mai mare de pasionaţi asemeni lui. El e cel care a restaurant cu propriile mâini nenumărate motociclete din colecţia sa, inspirându-i şi pe mulţi alţii să privească prin alţi ochi bătrânele motociclete cu ataş. Unii, pe care-i leagă amintiri mai puternice sau o admiraţie mai specială, s-au lăsat infectaţi de această pasiune de a restaura, deţine şi conduce o asemenea motocicletă, iar fiarele vechi şi ruginite au prins din nou viaţă.
În ziua de duminică, la Chişinău Sidecar Party m-am bucurat să văd câteva lucruri cruciale, pe care le vezi rar în Moldova. M-am bucurat să văd oameni mobilizaţi împreună de o pasiune comună, de care sunt pătrunşi până-n măduva oaselor, şi de pornirea de a împărtăşi cu alţii pasiunea lor, public, deschis. M-am bucurat să văd pe viu tot mai multe şi mai multe motociclete nou apărute, chiar şi faţă de alte evenimente anterioare organizate de Dan şi de emblema sa deja notorie – Escobar Motors –, să văd cum lucrurile nu sunt delăsate după un eveniment-două, ci iau o amploare tot mai mare şi mai consecventă. Şi m-am bucurat să văd acţiune şi oameni de acţiune, oameni care fac lucruri măreţe fără a fi mânaţi din urmă de şef, de soacră, de partid, ci oameni care şi-au ascultat acea pornire interioară, au luat lucrurile în propriile mâini şi au dus treaba până la capăt, iar la final au ajuns cu o treabă bine făcută!
Asemenea evenimente ar fi o rară fascinaţie oriunde în lume! Aşa că puteţi să vă mândriţi că un acest Sidecar Party a avut loc în Moldova. Iar dac-aţi mai avut şi ocazia să le vedeţi ieri pe viu prin Chişinău, consideraţi-vă de-a dreptul norocos!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (39 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter