Designul noului Opel Corsa a fost deconspirat! Compacta germană se pregătește de debut cu o versiune electrică
22 Mai 2019, 16:02
Noua generație Opel Corsa a fost deconspirată! În spațiul web au fost publicate primele imagini cu noua compactă germană, ce cu schimbul de generații utilizează platforma tehnică CMP (Common Modular Platform)
a celor de la PSA, platforma pe care a fost construit și noul Peugeot 208. Noul Opel Corsa va prelua motorizările și versiunea 100% electrică de la fratele francez, debutat mai devreme.
Premiera oficială a noii generații Opel Corsa va avea loc în cel mult câteva zile de la publicarea primelor poze oficiale cu hatchback-ul compact. Tot atunci germanii vor oferi și întreg setul de informații despre noua Corsa.
În prezent se cunoaște că modelul utilizează platforma CMP, ce a stat la baza compactei Peugeot 208, iar pe lângă motorizările standard cu propulsoare cu combustie internă, modelul german va prelua și substratul
tehnic al versiunii electrice Peugeot 208, pentru prima dată în istorie fiind lansată versiunea 100% electrică eCorsa. Mai mult decât atât, potrivit informațiilor preliminare, neconfirmate deocamdată de producător, versiunea
electrică Corsa va fi disponibilă spre achiziție înaintea versiunilor cu motoare tradiționale. Anterior cei de la Opel au informat, că eCorsa va oferi o autonomie de până la 340 km.
Unitilizarea noii platforme a dus la o scădere a greutății proprii cu până la 108 kg pentru noua generație Corsa, ceea ce sugerează că compacta de a șasea generație va fi mai agilă decât predecesorul. Împreună
cu cele mai noi tehnologii de siguranță, pentru Opel Corsa vor fi disponibile farurile matrice IntelliLux, lansate anterior pentru noile Astra și Insignia.

Vânzările Opel Corsa vor demara
în vara acestui an și se pare că germanii planifică să lanseze inițial doar versiunea electrică a compactei, celelalte motorizări urmând să fie lansate ulterior. Livrările vor începe în toamnă.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,543
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!