Electromobilul de serie Honda e va avea camere video în locul oglinzilor retrovizoare în versiunea incipientă

Honda a publicat informații noi despre tehnologiile ce-și vor face loc pe electromobilul de serie Honda e, vânzările căruia au demarat de curând în Europa. Niponii au prezentat până acum doar versiunea pre-serie a compactei urbane, iar tot mai aproape de premieră dezvăluie informații noi despre substratul tehnic revoluționar al modelului său.
Printre tehnologiile mai în vogă, care vor fi disponibile la bordul noii Honda e se enumeră camerele video exterioare, ce vor substitui oglinzile retrovizoare laterale în întregime, iar partea cea mai importantă este că acestea vor fi incluse standard pentru toate versiunile Honda e, indiferent de preț și echipare. Sistemul denumit Side Camera Mirror System include două camere compacte la exterior, ce vor afișa imaginile preluate pe două ecrane cu dimensiuni de 6 inch la bordul electromobilului, pe planșă, în preajma portierelor, astfel încât șoferul să nu aibă nevoie de prea mult timp pentru a se acomoda cu noua poziționare.
Potrivit niponilor, șoferul va beneficia de o viziune naturală asupra traficului și obiectelor din spatele automobilului, iar pentru confort maxim, pe lângă unghiul de afișare, șoferul va putea ajusta nivelul de luminozitate a ecranelor de la bord pentru un confort maxim în condus pe timp de zi sau noapte.
Sistemul dezvoltat de niponi va oferi două setări standard de afișare a imaginilor: normal view și wide view. Cea din urmă va asigura o reducere cu circa 50% a unghiului mort. Condițiile meteo nefavorabile și luminozitatea redusă nu vor crea bătăi de cap șoferului, camerele fiind adaptate tuturor condițiilor asigurând o vizibilitate demnă în orice condiții, pe când carcasele camerelor exterioare au fost proiectate pentru a preveni căderea stropilor de apă pe obiectivul camerei și au permis să reducă rezistența aerodinamică a electromobilului cu până la 3.8%, diferența comparativ cu carcasele oglinzilor tradiționale fiind de circa 90%.
0
1,688
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!