Gata cu driftul? Noua generație BMW M3 va avea tracțiune integrală

Noua generație BMW Seria 3 și-a făcut debutul și a fost lansată de curând pe piață, iar asta înseamnă că până la premiera noului sedan bestial M3 au rămas doar câteva săptămâni. Premiera publică a noului BMW M3 va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an, iar în mediul online bavarezii vor dezvălui noul super-sedan în vara acestui an. Între timp, în web apar tot mai multe informații despre noul M3.
Informații noi despre substratul tehnic al viitorului BMW M3 au fost distribuite de portalul britanic Auto Express, cu referire la surse din interiorul companiei. Potrivit datelor preliminare noua generație M3 va primi un sistem de tracțiune integrală M xDrive. Acesta nu este, însă, un motiv de tristețe pentru fani – precum și în cazul lui M5, sistemul de tracțiune integrală va oferi diferite posibilități de setare și ajustare, inclusiv va fi disponibil regimul dedicat driftului ce, odată accesat, deconectează puntea față, livrând cuplul monstruos pe puntea spate în întregime.
Precum și în cazul modelului actual, noul BMW M3 va avea sub capotă un benzinar biturbo de 3.0 litri, cu indicile S58. Bavarezii nu au dezvăluit date oficiale despre puterea livrată de motor, însă acesta cu siguranță va fi mai potent decât unitatea curentă S55, ce dezvoltă 460 CP în versiunile de top. Informații neoficiale sugerează că noul M3 va fi capabil de 480 CP standard și 510 CP în versiunea Competition. Motorul se va cupla la o nouă cutie automată, în schimbul celei robotizate cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj.

Mai târziu sedanul M3 va fi acompaniat de coupe-ul M4, însă marea noutate este că bavarezii pregătesc o versiune M pentru break-ul Seria 3, care să concureze direct cu Audi RS4 Avant.
0
1,686
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!