Germanii pregătesc o versiune de top cu sistem de propulsie plug-in hybrid pentru Mercedes-AMG GT

Tehnologiile electrificate cuceresc tot mai mult teren în industria auto, iar în ziua de azi sistemele de propulsie hibride nu prea ne uimesc nici la bazele supercar-urilor de performanţă. Este şi cazul celor de la Mercedes-AMG, care au lansat noul coupe cu 4 uşi AMG GT cu sistem de propulsie mild-hybrid, denumit EQ. Acest sistem vine să ofere un boost de putere şi cifre mai modeste în drept cu datele de consum şi emisii, însă adevărata eficienţă este dată de sistemele de propulsie plug-in hybrid, iar experienţa constructorilor auto arată că acestea sunt capabile şi de performanţe maxime. Astfel, germanii pregătesc o versiune PHEV pentru coupe-ul cu 4 uşi Mercedes-AMG GT.
Potrivit informaţiilor distribuite de Autocar, cu referire la surse din interiorul companiei germane, primul automobil Mercedes-AMG cu sistem de propulsie plug-in hybrid va fi coupe-ul cu 4 uşi AMG GT. Britanicii informează că acesta va lansa şi un indice absolut nou pentru întreaga gamă de modele a constructorului german – Mercedes-AMG GT 73 4MATIC+.

Noul PHEV de performanţă va debuta în 2020. Cel mai probabil noua versiune va prelua sistemul de propulsie plug-in hybrid prezentat anterior cu conceptul AMG GT, prezentat 2 ani mai devreme, care a anticipat apariţia coupe-ului de serie. Conceptul avea la bază benzinarul biturbo V8 de 4.0 litri, acompaniat de un motor electric, iar puterea dezvoltată în tandem constituia 816 CP.
Nu este exclus că timp de doi ani germanii ar putea introduce modificări de ordin tehnic, iar rezultatul final să fie şi mai spectaculos. Surse din interiorul companiei au comunicat că varianta de serie PHEV va accelera până la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde şi va fi capabilă să parcurgă până la 50 km în regim 100% electric.
0
1,672
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!