Habitaclul Volkswagen Golf 8 a fost deconspirat! Poze spion și informații oficiale
16 Mai 2019, 11:12
Conferința anuală a Concernului Volkswagen, ce a avut loc în prima jumătate a acestei săptămâni, a venit cu informații importante despre planurile de dezvoltare a Grupului german, dar și cu un set de informații despre noua generație Volkswagen Golf, împreună cu o primă schiță oficială cu habitaclul modelului. Între timp, în spațiul web au fost publicate imagini spion ce surprind habitaclul noii compacte germane.

Așadar, Volkswagen Golf 8 va aduce o adevărată revoluție la nivel de habitaclu, pentru prima dată după
o perioadă îndelungată de modificări estetice nesemnificative, pe parcursul ultimilor 2-3 generații. Pe lângp modificările estetice, germanii au pregătit pentru Golf 8 o serie de îmbunătățiri și noutăți tehnice. Atenția este captată de ecranul imens al sistemului multimedia, ce domină consola centrală, ce pare inspirat de la noua generație Touareg cu forma și amplasarea apropiată de cadranele de bord, cele din urmă fiind și ele digitale. Precum și cele mai noi modele mari din gama germanilor, Golf va fi, practic, lipsit de comenzi tradiționale cu butoane, elementele de control
fiind predominant tactile.

Majoritatea comenzilor au fost mutate de pe consola centrală pe ecranul sistemului multimedia, inclusiv comenzile sistemului de climatizare, astfel ergonomia fiind mutată pe planul doi, de dragul tendințelor actuale din industria auto. Un alt detaliu important dezvăluit de pozele spion atestă prezența cutiilor de viteze manuale, ce vor fi în continuare disponibile pentru Golf cu anumite motorizări, cu levier standard și ergonomic. Schițele, însă, prezintă un levier de mici dimensiuni, rezervat cutiei automate de viteze.
La conferința anuală au fost distribuite informații despre substratul tehnic al noului Golf: compacta germană va avea în gama motorizărilor propulsoare pe benzină și motorină, dar și versiuni alimentate cu gaz lichefiat. Vârful de gamă va propune o motorizare de tip mild-hybrid, cu generator-starter
de 48 volți, dar și un plug-in hybrid. Cel mai probabil Golf 8 va fi lipsit de o variantă 100% electrică, cunoscută cu actuala generație cu denumirea e-Golf, iar locul acesteia va fi preluat în totalitate de noul hatchback electric ID.3. Versiunile de performanță GTI și R vor fi disponibile în continuare.
Premiera publică a noului Volkswagen Golf va avea loc în cadrul unui eveniment special în luna octombrie a acestui an, iar premiera în spațiul web ar putea avea loc mai devreme. Primele unități de serie vor fi livrate clienților în primăvara anului viitor.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,012
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!